Prima pagină » Drumul sigur și sănătos al pâinii vine cu o notă de plată – 700.000 de euro GALERIE FOTO
Economic Știri locale

Drumul sigur și sănătos al pâinii vine cu o notă de plată – 700.000 de euro GALERIE FOTO




A investit 700.000 de euro pentru a transporta zilnic în cele mai sigure condiții igienico-sanitare peste 30.000 de produse de panificație pe zi. 

Omul de afaceri Gabriel Timofte a investit 700.000 euro în parcul auto al companiei Vatra Domnească pentru a transporta vestitele bunătăți. Totul se întâmplă cu mijloace auto care respectă cele mai drastice norme antipoluare din Uniunea Europeană. 

Peste 30.000 de produse pe zi precum pâine pe vatră, colaci, plăcinte și vestiții cozonaci de aur zămisliți la Vatra Domnească, acoperă zilnic tot județul Botoșani și parțial județele Iași și Suceava. 



 

Gabriel Timofte spune că investiția în mijloacele de transport moderne reprezintă o altă formă de respect arătată clienților Vatra Domnească pe lângă calitatea superioară a produselor livrate. Aceasta fiind prima prioritate în fabrica botoșăneană. 

Într-un interviu pentru BanulBotosanean.ro, omul de afaceri Gabriel Timofte a explicat datele tehnice ale investiției în parcul auto și impactul aferent. 

Acesta spune că și-a dat seama că era necesar ca produsele să ajungă cât mai rapid și sigur pe masa consumatorului. Pentru el consumatorii nu sunt niște entități statistice, ci pur si simplu consumatorul este el, este mama, este familia lui. Drept urmare pregătește totul pentru fiecare client în parte așa cum ar face pentru cineva apropiat. 



 

BanulBotosanean.ro: Ce înseamnă parcul auto Vatra Domnească în cifre? 

Gabriel Timofte: Parcul auto Vatra Domnească înseamnă 17 autoutilitare noi marca Ford Tranzit termofrigorifice cu o valoare de 700.000 de euro. 

Toate mașinile din flota noastră auto au AUTORIZAȚIE DSV și sunt comandate special pentru transport produse de panificație și cofetărie.

 

BanulBotosanean.ro: Ați folosit un credit sau sau fonduri europene pentru a face investiția?

Gabriel Timofte: Majoritatea fondurilor europene se pot accesa doar cu contribuție proprie, ce poate proveni și dintr-un credit de investiții.

 Procesul de accesare și implementare a unui proiect de achiziție pe fonduri europene ar fi durat prea mult pentru noi și din păcate nu dispuneam de timpul necesar pentru a merge pe varianta aceasta de finanțare a parcului auto.

Din acest motiv am decis ca achiziția flotei auto Vatra Domnească, să fie făcută prin leasing, externalizând astfel managementul flotei și costurile de întreținere.  Astfel o dată la cinci ani de zile avem mașini noi în flota pentru distribuție .

În schimb, fondurile europene le-am accesat pentru retehnologizarea si automatizarea proceselor tehnologice din producție, dar despre aceasta investiție o să vorbim data viitoare.

 

BanulBotosanean.ro: Calitatea aerului și protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de noxe sunt printre cele mai mari probleme ale zilelor noastre. Ce normă de poluare au autoutilitarele Vatra Domnească?

Gabriel Timofte: Ne pasă de mediul în care trăim și vrem să afectăm cât mai puțin calitatea aerului prin activitatea noastră economică și de aceea am fost foarte atenți la impactul transportului produselor de la fabrică la magazine. Din acest motiv, TOATE mașinile din flota Vatra Domnească  au norma de poluare Euro 6 cu adăugare de AdBlue®, care este o soluție utilizată la vehiculele echipate cu sisteme de depoluare de tip SCR, reducere catalitică selectivă. Tradus pe înțelesul tuturor , practic, noi avem cea mai nouă tehnologie. 

 

BanulBotosanean.ro: Unde livrează cele 17 autoutilitare Vatra Domnească bunătățile atât de cunoscute?

Gabriel Timofte: Ne face plăcere să venim în întâmpinarea a 90 % din distribuția potențială a județului Botoșani . Avem planuri ambițioase în Suceava și Iași și vrem să ducem distribuția la același nivel ca în Botoșani, într-un timp cât mai scurt.  Gândiți -vă că peste 30. 000 de produse ajung zilnic pe mesele celor care ne apreciază. Ne dorim să creăm niște punți de suflet  durabile/ care să dăinuie.. 

Pregătim surprize în viitor clienților noștri dragi, vrem să le aducem produsele tradiționale chiar așa cum le regăseau pe masa bunicilor atât în viața de zi cu cu zi cât și în zilele de sărbătoare.