Prima pagină » Tânărul om de afaceri Sorin Cornilă este noul prefect al județului. ”Eficiență, capacitate de decizie rapidă, indicatori preciși de performanță” VIDEO-FOTO
Administrație Politică Știri locale

Tânărul om de afaceri Sorin Cornilă este noul prefect al județului. ”Eficiență, capacitate de decizie rapidă, indicatori preciși de performanță” VIDEO-FOTO



 


Liberalul Sorin Cornilă, un om de afaceri, este noul prefect al județului. Acesta a depus jurământul de nvestire în funcție la ceremonie asistând on-line reprezentanți ai Guvernului, printre care și Gheorghe Sorescu, fostul prefect al județului, actual secretar de stat.

În Palatul Administrativ al județului Botoșani au fost prezenți foarte mulți directori, șefi de instituții, consilieri județeni, parlamentari la ceremonia de depunere a jurământului în funcția de prefect.

Sorin Cornilă l-a înlocuit pe finanțistul Dan Nechifor, cel care a fost prefect în ultimii doi ani de zile.

 




”Jurământul depus astăzi este pentru mine un angajament onest de a vă reprezenta cu bună-credință pe dumneavoastră și pe toți locuitorii județului. Sunt tânăr și am suficientă energie ca împreună cu fiecare dintre dumneavoastră să îmbunătățim performanța administrativă a organismelor publice din județul nostru. Provin din mediul privat, întreaga mea viață profesională a funcționat după parametrii antreprenoriali precum eficiență, capacitate de decizie rapidă, indicatori preciși de performanță. Vă asigur de toată disponibilitatea mea”, a declarat noul prefect Sorin Cornilă.

Acesta și-a încheiat discursul cu mulțumiri aduse deputatului Costel Șoptică, președintele PNL, și colegilor liberali care l-au susținut pentru a ocupa funcția de prefect.

 



 

În sală a asistat la ceremonia de depunere a jurământului și Florina Cornilă, soția noului prefect, Sînziana Secrieru și Gelu Graur, prieteni de familie și colegi în PNL, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, senatorul liberal Cristian Achiței, președintele PNL Organizația Municipală, Doina Federovici, președintele PSD și al Consiliului Județean Botoșani, Bogdan Dăscălescu și Dorin Birta, vicepreședinții CJ Botoșani, consilierii județeni Agnes Holca și Mirela Saucă, șefi din Poliție, Armată, Jandarmerie, Poliția de Frontieră, DSVSA, DSP și primari din județ.

 

Cine este noul prefect al județului Botoșani?

Sorin Cornilă este născut pe 27 decembrie 1981, este căsătorit cu Florina Cornilă și au doi copii. Acesta este antreprenor din tinerețe, având firma Powerline, în domeniul IT&C.

Sorin Cornilă este liberal și a avansat în partid arzând toate etapele necesare, a fost președinte al Organizației de Tineret a PNL Botoșani, apoi secretar-general, iar după ultimele alegeri interne a ocupat funcția de prim-vicepreședinte.