Prima pagină » Drumul spre cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Botoșani va fi modernizat. Lucrările încep în luna martie
Administrație Știri locale Visit Botoșani

Drumul spre cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Botoșani va fi modernizat. Lucrările încep în luna martie



 

 


Cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Botoșani este Lacul cu nuferi din comuna Mihai Eminescu, iar din acest an va avea și un drum modernizat care să permită dezvoltarea turismului. 

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu” a modernizat, cu bani de la Consiliul Județean, aleea de la drumul comunal până la lac, a montat mobilier și iluminat public până la podul care conectează insula din mijlocul lacului, doar că drumul comuna este într-o stare deplorabilă.

Primăria comunei Mihai Eminescu a primit finanțare din fonduri guvernamentale pentru a moderniza drumul spre Lacul lui Eminescu, drum afectat și de ploile torențiale din 2021.

 


Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a declarat că din martie 2022 încep lucrările de modernizare.

”Licitația este finalizată, avem un câștigător, urmează doar să semnez ordinul de începere a lucrărilor, iar asta se va întâmpla în luna martie. Primăria Mihai Eminescu va investi și într-o conductă de canalizare care să meargă până în zona în care sunt agenți economici deja acolo pentru a impulsiona dezvoltarea din toate punctele de vedere”, a declarat primarul Verginel Gireadă.

Acolo sunt deja doi agenți economici care activează în domeniul alimentației publice, iar o a treia firmă va demara o investiție.

Totodată, Memorialul Ipotești va dota aleea de parcare până la Lacul cu nuferi cu camere de supraveghere.