Prima pagină » Un olandez construiește într-o comună din Botoșani restaurant, brutărie, teren de sport, stație carburanți auto și service auto
Economic Știri locale

Un olandez construiește într-o comună din Botoșani restaurant, brutărie, teren de sport, stație carburanți auto și service auto





Un olandez căsătorit cu o botoșăneancă investește în comuna natală a acesteia.

Pe două loturi de teren din comuna Vorniceni, cetățeanul olandez a decis să investească în deschiderea unui business local pe mai multe ramuri de activitate.

Acesta a obținut de la Consiliul Județean Botoșani cele două certificate de urbanism necesare investiției pe cele două loturi de teren prin intermediul firmei Wallestein Trading SRL.



Un certificat de urbanism a fost obținut pentru ”Construire restaurant, brutărie, birouri, locuință de serviciu, spații comerciale, teren sport, împrejmuire teren și racord utilități”, iar al doilea pentru ”Construire stație distribuție carburanți, spălătorie auto, service auto, împrejmuire teren, înlocuire PUZ pentru introducere teren intravilan”.

Gică Irimia, primarul comunei Vorniceni, a declarat că Primăria va sprijini această investiție oferind în termenii cei mai scurți informațiile și actele solicitate. ”Este important pentru noi ca proiectele private de investiții să fie cât mai numeroase și le vom sprijini cu tot ce putem. Și Primăria are investiții pregătite cu surse de finanțare guvernamentale și europene și așteptăm doar semnarea contractelor pentru a putea scoate la licitație proiectele care vor face din comuna Vorniceni o comunitate mai atractivă inclusiv pentru investițiile privat”, a declarat primarul Irimia.