Prima pagină » Nova Apaserv cheltuie 500.000 lei pe an pentru închirieri de utilaje. Cu banii aceștia ar putea să își cumpere propriile sale utilaje
Administrație Economic Știri locale

Nova Apaserv cheltuie 500.000 lei pe an pentru închirieri de utilaje. Cu banii aceștia ar putea să își cumpere propriile sale utilaje




Compania Nova Apaserv SA, furnizorul de apă și canalizare din județul Botoșani, stă dezastruos la capitolul dotări și înregistrează cheltuieli uriașe cu închirierea de utilaje pentru săpat și vidanje de la firme private care și-au acoperit costurile de achiziție a utilajelor mai mult prin chiria primită de la compania de apă.

Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv, a spus, într-o emisiune la Tele M, că fostele conduceri ale companiei de apă au ratat mai multe oportunități de a dota firma cu utilaje noi prin fonduri europene, inclusiv prin economiile făcute la proiectele pe care le-a derulat operatorul de apă-canalizare.

 


 

”Atingem un punct sensibil. Dotarea în momentul acesta este rudimentară, o vidanjă la un operator regional care deservește 31 unități administrativ-teritoriale, nu doar municipiul Botoșani, trei utilaje de săpat, din care unul 15 ani, unul 25 de ani și toată ziua sunt defecte. Cheltuim undeva la 400-500.000 pe an pentru închirieri de utilaje. Fiind probleme de lichiditate s-a preferat varianta simplă, închiriem nu cumpăram. S-au pierdut oportunități de achiziții echipamente, au fost economii … au fost oportunități ratate. Ca investiții, pe lângă contori am prins și câteva utilaje care să ne ajute în viața noastră zbuciumată, trei vidanje, buldoexcavatoare”, a declarat Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv.