Prima pagină » Municipiul Dorohoi se împrumută a cofinanța investiții de zeci de milioane de euro. În urmă cu câțiva ani lua credit doar pentru a plăti datoriile
Administrație Economic Știri locale

Municipiul Dorohoi se împrumută a cofinanța investiții de zeci de milioane de euro. În urmă cu câțiva ani lua credit doar pentru a plăti datoriile



 


În anii 2008-2009 Primăria municipiul Dorohoi se împrumuta pentru a putea să își plătească datoriile către furnizorii de utilități, iar în 2021 contractează credit pentru a cofinanța proiectele de investiții cu fonduri europene.

Primăria Dorohoi vrea să împrumute 18 milioane lei pentru a putea cofinanța proiecte de investiții cu fonduri europene și guvernamentale de câteva zeci de milioane de euro.

În data de 20 decembrie sunt așteptate ofertele de la instituțiile bancare pentru acordarea unui credit bancar în valoare de 18 milioane lei municipiului Dorohoi.

 

 

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, susține că investițiile viitoare pentru care va fi luat acest credit vor schimba radical urbea pe care o conduce și pe care a schimbat-o deja prin investiții de câteva zeci de milioane de euro.

”Îmi aduc aminte și acum momentul în care am devenit primar și când am preluat mandat am constatat că Primăria are conturile blocate, dacă venea cineva la noi nu aveam bani să cumpărm o sticlă cu apă pentru a o pune pe masă, iar în momentul de față de uităm în urmă și vedem că am investit în ultimii ani câteva zeci de milioane de euro în primul rând în infrastructura de bază, apă, canalizare, apoi în infrastructura rutieră și cea școlară, iar acum se investesc sume foarte mari în Spitalul Dorohoi și ne pregătim de noile surse de finanțare din fonduri europene și guvernamentale cu niște proiecte care vor schimba radical municipiul Dorohoi”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

În municipiul Dorohoi, în ultimii ani s-au construit cartiere ANL, s-a construit un bazin didactic de înot, s-au modernizat grădinițele, școlile și liceele, s-au atras fonduri europene pentru sprijinirea IMM-urilor locale și pentru noi start-up-uri, s-au modernizat cartiere întregi, iar acum se modernizează și se dotează Spitalul Municipal.