Prima pagină » The top of the world! Imnul României cântat la New York de super Mirel Manea în prezența ambasadorului la ONU 
Știri locale

The top of the world! Imnul României cântat la New York de super Mirel Manea în prezența ambasadorului la ONU 




Super artistul Mirel Manea, prim-trompetist al Filarmonicii Botoșani, a fost invitat de onoare în New York, Statele Unite ale Americii, pentru a cânta imnul național al României în prezența oficialităților americane și a corpului diplomatic românesc. 

 

Mirel Manea și-a îndeplinit și rolul de ambasador al județului Botoșani și a oferit diplomaților români albume de prezentare turistică a județului. 

 

”Voi rosti mereu cu evlavie duhovnicească, patru cuvinte ce întregesc o țară: Moldova, Ardealul și Țara Românească!

Am fost onorat de aceasta invitație la celebrarea Zilei Naționale a României la New York și de interpretarea excepțională a imnurilor naționale ale României și Statelor Unite alături de Excelenţa Sa Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României la ONU.

Dorian Branea, Directorul Institutului Cultural Român din America și Prea Sfinția Sa, Părintele Chesarie, Episcop de New York și Coasta de Est a Americii.

Peste 250 de persoane, oficiali ai administrației americane, reprezentanți ai corpului diplomatic din New York, membri ai comunității româno-americane, personalități din mediul academic, cultural, de afaceri, au onorat România, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale.

Dacă a 100-a oară mi s-ar îngădui să mă întorc pe acest pământ, mi-aș alege aceiași părinți, același instrument să cânt și aceeași țară.

La mulți ani, români!”, a postat îndrăgitul Mirel Manea pe contul său de Facebook.