Prima pagină » Amenajarea unui balcon deschis: 5 reguli de aur
Economic Știri locale

Amenajarea unui balcon deschis: 5 reguli de aur

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura/marmura-alba



Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura/marmura-alba

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura/marmura-alba

Dacă locuința ta are balcon, ar fi păcat să nu depui toate eforturile pentru a-l amenaja și pentru a-l transforma într-un spațiu cu adevărat uimitor. Află cum îți poți amenaja balconul deschis și care sunt regulile cele mai importante care țin de punerea în operă a unui astfel de proiect. 

Profită de aerul curat

Atunci când vine vorba despre amenajarea unui balcon deschis este important să înțelegi avantajul unui astfel de spațiu. Adesea, beneficiarii văd balconele deschise ca pe un inconvenient, pentru că permit depunerea prafului și sunt direct expuse intemperiilor. În realitate ar trebui să știi că tocmai deschiderea este un avantaj major, deoarece îți va permite să te bucuri de aer curat, de priveliște și de un spațiu relaxant. Dacă praful și intemperiile sunt o problemă, atunci îți poți îndrepta atenția spre sistemele de închidere glisante sau de tip acordeon, care sunt pliabile și pe care le poți folosi doar la nevoie. 

Amenajează pardoseala cu piatră naturală

Balcoanele deschise, deși pot fi protejate de intemperii, vor avea nevoie de o pardoseală foarte bine realizată. Este recomandat să ai în vedere folosirea pietrei naturale pentru acoperirea suprafețelor, pentru a te ajuta în ceea ce privește mentenanța și curățarea. În plus, folosind piatră naturală contribui și la realizarea unui decor special, care să se potrivească amenajării totale. 

Piatra naturală este deosebit de rezistentă și durabilă în timp fiind un element natural, cu proprietăți deosebite de păstrare. Granitul, marmura sau travertinul sunt opțiuni perfecte pentru acoperirea pardoselilor; dacă optezi pentru travertinul nechituit vei vedea că acesta se pretează foarte bine lucrărilor la exterior. Travertinul are proprietatea de a absorbi umiditatea destul de repede, astfel încât suprafețele nu vor fi alunecoase, iar tu vei fi în deplină siguranță, bucurându-te de o pardoseală ideală. 

Folosește mobilier de exterior

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru folosirea mobilierului de exterior pentru grădini sau balcoane, deoarece acest oferă beneficii majore atât la nivel estetic, cât și funcțional. Mobilierul de exterior rezistă foarte bine la intemperii și la soare puternic, unele articole sunt pliabile, iar prețul lor nu este nicidecum unul mare.

Poți, așadar, să îți mobilezi balconul deschis cu ajutorul mobilierului de exterior, ales în nuanțe care să se potrivească întregului ansamblu arhitectural și stilistic al spațiului tău. 

Folosește elemente discrete de iluminat

Un balcon deschis seamănă destul de mult cu un foișor, așa că poți profita de acest lucru astfel încât să amenajezi spațiul în consecință. Folosește lămpi și felinare sau chiar ghirlande, astfel încât să obții exact ceea ce îți este necesar din punct de vedere al iluminatului. Încearcă să folosești lumină difuză, caldă și să nu optezi pentru elemente de iluminat foarte puternice. Acest lucru va spori frumusețea balconului tău mai ales în timpul serii, iar tu te vei putea bucura de un spațiu intim și confortabil în care să te poți relaxa. 

Sporește luminozitatea folosind perdele

Dacă ai văzut măcar o dată celebrele case grecești, cu siguranță ai observat faptul că acestea sunt foarte luminoase. Desigur, soarele joacă un rol foarte important în acest aspect, însă în același timp există un truc pe care îl poți folosi chiar și tu pentru a capta cât mai bine lumina. Spre exemplu, poți folosi perdele albe, diafane, pe care să le prinzi de grinda balconului, astfel încât acesta să nu fie închis cu ele, ci doar să filtreze puțin lumina. Vei vedea că efectul este acela de a oferi strălucire spațiului, dar și un plus de frumusețe, deoarece gândul te va purta către cele mai confortabile case de vacanță sau hoteluri. 

 

Balconul deschis nu trebuie să fie o povară și nici un spațiu foarte dificil de amenajat. Aceste reguli sunt importante pentru amenajarea balconului tău, așa că ia-le în calcul și folosește-le astfel încât să exploatezi la maxim una dintre cele mai importante zone ale casei tale.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura/marmura-alba