Prima pagină » FOTO Au fost descoperite beciuri ramificate și suprapuse sub Centrul vechi din Botoșani. A început scanarea cu aparatură ultramodernă a Centrului istoric
Știri locale Visit Botoșani

FOTO Au fost descoperite beciuri ramificate și suprapuse sub Centrul vechi din Botoșani. A început scanarea cu aparatură ultramodernă a Centrului istoric




 

A început proiectul prin care, cu fonduri europene, Centrul istoric al municipiului Botoșani va fi scanat cu aparatură ultramodernă pentru a descoperi toate beciurile din legendele din jurul centrului vechi.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al municipiului Botoșani a postat pe pagina de Facebook o galerie foto de la primele lucrări și imaginile arată beciuri ramificate și suprapuse sub centrul vechi.

Florentina Gheorghiță, directorul CNIPT Botoșani, a spus că imaginile sunt de la probelele pentru scanarea Centrului istoric, Proiect ROOTS – Back to our Common Roots, derulat de Direcția Județeană de Cultură în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani.

 


 

”La primele probe au fost identificate beciuri care de sub clădiri merg înspre centrul zonei, în unele beciuri pardoseala sună a gol, ceea ce înseamnă că mai sunt și sub ele alte galerii. Rezultatele sunt spectaculoase și sunt doar primele probe făcute pentru calibrarea aparatelor. Urmează scanarea și apoi interpretarea datelor culese”, a declarat Florentina Gheorghiță.

Echipa care face scanarea catacombelor din Centrul vechi al municipiului Botoșani este considerată a fi cea mai bună din țară și care are cele mai moderne dotări.

 

După finalizarea acestui proiect de cartografiere a galeriilor subterane de sub Centrul istoric, Primăria Botoșani va amenaja un muzeu multimedia în unul din beciurile mai spectaculoase și va încerca să dea circuitului turistic o mare parte din cele aflate în stare bună de conservare.

SURSA FOTO: Visit Botoșani