Prima pagină » Cea mai mare fabrică de panificație-patiserie anunță scumpiri de doar 10% pe fondul exploziei prețurilor la utilități și materii prime
Economic

Cea mai mare fabrică de panificație-patiserie anunță scumpiri de doar 10% pe fondul exploziei prețurilor la utilități și materii prime





Compania Casa Pâinii, cel mai mare producător din panificație-patiserie din județul Botoșani, anunță scumpiri de doar 10% a produselor sale pe fondul exploziei facturilor la utilități și la materiile prime.

Omul de afaceri Florian Moruzi, managerul Casa Pâinii, a declarat că s-au făcut analize la nivel de companie pentru ca scumpirea să fie cât mai mică posibilă pentru că botoșănenii și restul românilor nu au venituri mai mari și se confruntă cu aceeași problemă a facturilor la utilități.

 


”Majorăm prețurile cu 10% pentru că avem facturi dublate la energie electrică, la gaz creșterea este de aproape 250% față de acum două luni, la făină, chiar dacă avem cel mai bun an agricol, avem prețuri mult mai mari. Combustibilul s-a scumpit, drojdia, zahărul, toate materiile noastre prime s-au scumpit. De acum ne uităm la randamente pentru a putea menține același prețuri, adică vom încerca să automatizăm mai mult, pentru că lumea nu are mai mulți bani, nu are surse în plus de venit și masa monetară a consumatorilor este aceeași, iar scumpiri mai mari ar însemna consum mai mic”, a declarat Florian Moruzi.

Casa Pâinii este cel mai mare producător de panificație-patiserie din județul Botoșani și unul dintre cei mai mari producători de patiserie congelată din România.