Prima pagină » FOTO 18 milioane de euro în trei proiecte de investiții în Sănătate pregătite de Federovici pentru licitație
Administrație Știri locale

FOTO 18 milioane de euro în trei proiecte de investiții în Sănătate pregătite de Federovici pentru licitație



 


Pe lângă sumele investite în 2021 în Spitalul Județean Botoșani și secțiile externe ale acestuia, Doina Federovici are un bilanț la un an de mandat ce însumează 18 milioane de euro în proiecte care urmează să fie scoase la licitație în scurt timp.

Sunt cele mai mari proiecte de investiții în sistemul sanitar al județului Botoșani.

”Sănătatea botoșăneană are nevoie de proiecte și investiții importante ca să recuperăm decalajele față de alte județe ale țării! Am înțeles acest lucru și, în primul an de mandat, am pus bazele unei dezvoltări accelerate, am conturat o serie de proiecte importante pentru sistemul sanitar, unele fiind în diferite stadii ale proceselor de aprobare din cadrul Companiei Naționale de Investiții și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar pentru altele căutăm să identificăm surse de finanțare pentru a deveni realitate”, a postat Doina Federovici pe pagina sa Facebook.

 

 


#Ambulatoriul de specialitate și spitalizare de zi pentru Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”

Proiectul, în valoare de 13 milioane de euro, urmează drumul avizărilor necesare în cadrul Companiei Naționale de Investiții și a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici de către Guvern, pentru ca ulterior să fie scos la licitație. Clădirea va avea un regim de înălțime D+P+3E, cu suprafața construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp, dimensionată pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și de tratament necesare acestora, precum și spațiile administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de zi are o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.

 

 

Laboratorul de Microbiologie Boli Infecțioase pentru biologie moleculară RT-PCR

Este vorba de un laborator în care se fac analizele pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 și care va fi ridicat în incinta Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”. Realizarea obiectivului urmează să fie scoasă la licitație în cel mai scurt timp de către Compania Națională de Investiții. Investiția, care depășește două milioane de lei, presupune construirea unei clădiri cu o suprafață de 232,19 metri pătrați și dotarea ei cu aparatura necesară.

 



Modernizarea Secției Oncologie

 În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea #Secției_Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”. Proiectul prevede extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, reabilitarea (termică și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea la noua legislație privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică. Lucrările de modernizare mai presupun: redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste patru milioane de euro.

 

SURSA: Pagina de Facebook Doina Federovici