Prima pagină » Sabotați de Guvern, primarii PSD și PNL din ITI Țara de Sus finanțează scrierea strategiei pentru a putea atrage fonduri europene
Administrație Economic Știri locale

Sabotați de Guvern, primarii PSD și PNL din ITI Țara de Sus finanțează scrierea strategiei pentru a putea atrage fonduri europene




Deși strategia Investițiilor Teritoriale Integrate ITI Țara de Sus ar fi trebuit să fie finanțată din fonduri europene, așa cum a și anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, primarii din această asociere se văd nevoiți să contribuie din bugetele locale deoarece au fost sabotați tocmai de Ministerul Proiectelor Europene.

Acest minister a ales, pe criterii regionale, să finanțeze strategiile doar pentru ITI din Ardeal și zona Munteniei, Moldova fiind total abandonată din acest punct de vedere.

Drept urmare, a fost convocată Adunarea Generală a ITI Țara de Sus și primarii fondatori ai acestei asociații au decis să treacă peste piedicile puse de la nivel central, mai ales că ADR Nord-Est și-a manifestat susținerea inițiativei.

 


 

”Toți cei 12 reprezentanți ai UAT-urilor fondatoare au hotărât scrierea strategiei cu fonduri proprii pe care le vor aloca din consiliile locale, dar și Includerea în Actul Constitutiv a tuturor UAT-urilor care au emis hotărârea consiliului local de aderare la ADI ITI ȚARA DE SUS.

Hotărârea AGA arată determinarea și voința politică și administrativă a membrilor fondatori pentru a obține recunoașterea și finanțarea prin acest mecanism distinct adresat regiunilor mai puțin dezvoltate ale Uniunii Europene tocmai pentru a reduce disparitatea dintre acestea și alte regiuni mai dezvoltate. Ecoul acestui demers trebuie să fie ascultat și de toate ministerele cu responsabilitate conform legislației din România pentru înfăptuirea unicului proiect regional născut prin voința administrațiilor publice locale de la nivelul a celor 3 județe Botoșani Iași și Suceava, cărora le mulțumesc”, a declarat senatorul Lucian Trufin, cel care a inițiat înființarea ITI Țara de Sus.