Prima pagină » Ce afaceri poţi deschide în timpul facultăţii?
Economic Știri locale

Ce afaceri poţi deschide în timpul facultăţii?



Mai mulţi tineri aşteaptă terminarea facultăţii ca să îşi poată începe parcursul în carieră. În anumite cazuri, acest lucru poate fi greşit, datorită faptului că piaţa muncii pentru poziţii de entry level nu este la fel de ofertanta ca şi în cazul mid sau senior. Pentru a câştiga experienţă încă din timpul facultăţii, mai mulţi studenţi aleg să se angajeze, ajungând să pună facultatea pe ultimul loc.

Dacă şi tu te numeri printre persoanele care doresc să îşi înceapă cariera încă din anii studenţiei, cel mai indicat ar fi să îţi deschizi propriul business. În acest mod vei putea monetiza hobby-urile care îţi aduc satisfacţie. Pentru a-ţi veni în ajutor, în acest articol îţi vom putea răspunde la întrebarea cum sa faci bani de acasa, oferindu-ţi câteva sugestii şi idei.

Marketing

Indiferent de domeniul de studiu pe care l-ai ales la licență sau master, poţi practica de acasă marketing. Dacă doreşti să lucrezi ca şi copywriter sau chiar să manageriezi conturi de Facebook Ads, atunci acest job este pentru tine. Tot ceea ce trebuie să faci este să ştii cum să creezi şi să livrezi conţinut, astfel încât acesta să ajungă la un număr mare de oameni.

Cu toate acestea, pentru a îţi deschide o afacere online, nu ai nevoie de un buget prea mare, datorită faptului că nu va trebui să închiriezi un spaţiu de birouri sau să plăteşti utilităţile. Investiţia ta va consta în achiziționarea tehnologiei necesare prestării muncii.

Import şi comerţ online

În ultima perioadă mai multe persoane au devenit pasionate de produsele de skincare din Asia. Totuşi, spre dezamăgirea acestora, toate aceste produse minune nu se regăsesc pe piaţa din România. Aceasta poate fi o idee de business perfectă pentru tine, în special dacă ştii cum să foloseşti platformele magazinelor din Asia.

Pentru a avea profit, tot ceea ce trebuie să faci este să achiziționezi produsele populare din această regiune, pe care le poţi comercializa pe propriul site online. Adaosul comercial va fi setat de tine, iar modul de ambalare şi livrare a pachetelor vor fi alese de tine.

Acest tip de afacere nu necesită un buget mare pentru a fi deschisă, datorită faptului că întreaga ta activitate se va desfăşura de acasă.

Design

Indiferent dacă este vorba de designul interfeţelor web sau graphic design, aceasta componentă nu poate lipsi din campania de promovare online a oricărei afaceri. Aşadar, dacă eşti pasionat de artă, poţi încerca să îţi deschizi propria afacere de graphic design, să îţi setezi propriile targeturi şi să lucrezi la proiectele care îţi aduc cea mai mare satisfacţie. Totodată, dacă alegi să îţi deschizi propria afacere, vei putea să îţi setezi şi lista de preţuri, astfel încât să poţi obţine profit în urma proiectelor.

Pentru a deschide o astfel de afacere vei avea nevoie de tehnologia necesară, precum: calculator, tabletă grafică, pen-uri. De altfel, poţi investi şi în promovare online, crandu-ţi propriile Ads pe Facebook sau Instagram. Pentru mai multă vizibilitate poţi să îţi prezinţi afacerea şi portofoliul pe Youtube.