Prima pagină » Mindo Dorohoi, pe profit în S1 după ce a crescut producția de polistiren expandat. Se anunță investiții într-un uscător performant
Economic Știri locale

Mindo Dorohoi, pe profit în S1 după ce a crescut producția de polistiren expandat. Se anunță investiții într-un uscător performant

 




Susținem afacerile locale!

Compania dorohoiană Mindo SA, singurul producător de materiale de construcții din județul Botoșani, a raportat profit după primele șase luni de activitate.

Mindo Dorohoi a avut în primul semestru din 2021 un profit în valoare de 26.016 lei, față de 30 iunie 2020 când activitatea s-a încheiat cu o pierdere în valoare de 340.749 lei.

Dorohoienii de la Mindo anunță că, spre deosebire de 2020, în primele șase luni din 2021 producția de polistiren expandat a adus 41,33% din venituri și a reprezentat 41,4% din cifra de afaceri, spre deosebire de S1 din 2020 când aducea 35,45% din profit și reprezenta 25,54% din rulaj.

 

 


Oficialii companiei Mindo, potrivit Raportului Consiliului de Administrație, anunță investiții într-un uscător modern pentru a reduce semnificativ costurile de producție.

Printre motivele nerealizării profitului la nivelul celui prevăzut în bugetul de venituri și cheltuieli se numără și ”uzura fizică și morală ale echipamentelor și utilajelor care generează probleme de natură tehnică și costuri de oprare mărite – în acest sens societatea a efectuat investiții insuficiente, obiectivul nostru principal fiind în acest moment realizarea unei noi investiții, un uscător performant pentru a crește capacitatea de producție și a scăderea costurile de operare”.

Problemele de natură tehnică constând în existența unor utilaje vechi, care nu mai funcționează în parametri normali, stau la baza nerealizării profitului estimat în S1 2021, potrivit raportului semestrial semnat de administratorul Tiberiu Stratan.