Prima pagină » Romgaz a crescut prețul gazului pentru Modern Calor de la 85 lei la 175,9 lei. Prețul de producție per gigacalorie ar putea ajunge la 550 lei
Administrație Economic Știri locale

Romgaz a crescut prețul gazului pentru Modern Calor de la 85 lei la 175,9 lei. Prețul de producție per gigacalorie ar putea ajunge la 550 lei




Directorul interimar al Modern Calor, Bogdan Varasciuc, a declarat că pentru următoarea iarnă compania de termoficare a municipiului Botoșani va plăti către Romgaz un preț unic pentru gaz, față de tariful diferențiat de până acum, iar acesta este în creștere cu 120% față de cel inițial.

”Noi plăteam 75 de lei, fără TVA, pe timpul verii și 85 lei, fără TVA, pe timpul iernii la gaz, iar acum vom plăti 175,92 lei, fătă TVA. Este o creștere de 120% față de cât plăteam până acum la gazele naturale. Botoșani va avea un preț mai bun de achiziție a gazului față de ce am văzut că au alte municipalități din alte localități din țară, spre exemplu Deva a cumpărat gazul la prețul de 271 lei”, a declarat Bogdan Varasciuc.

 



 

Acesta a a precizat că ANRE urmează să stabilească până în a doua parte a lunii octombrie care va fi tariful de producție, iar Consiliul Local Botoșani va stabili care va fi prețul de vânzare către populație, având în vedere că există o subvenție de 203 lei pentru fiecare gigacalorie produsă de Modern Calor, pe lângă subvenția acordată botoșănenilor cu venituri mici.

”Noi funcționăm după un preț reglementat de producție stabilit de ANRE, iar Consiliul Local poate doar să schimbe volumul subvenționării. Noi am transmis o solicitare la ANRE pentru o creștere de 50 de lei per gigacalorie pentru componenta transport, distribuție-furnizare, dar probabil prețul total de producție ar putea ajunge la 550 lei o gigacalorie din cauza creșterii prețului la gaze”, a completat Varasciuc, directorul Modern Calor.

Până acum, fără creșterea de 120% la tariful gazelor naturale, prețul total al unei gigacalorii produse la Botoșani era de 403 lei, din care 203 lei subvenție de la Primăria Botoșani, diferența de 200 lei fiind plătită de clienți.