Prima pagină » Amendă de 10.000 lei pentru praful făcut la demolarea fostei fabrici de confecții Rapsodia Conf
Economic Știri locale

Amendă de 10.000 lei pentru praful făcut la demolarea fostei fabrici de confecții Rapsodia Conf



 


Garda de Mediu Botoșani a amendat compania care demolează fosta fabrică de confecții Rapsodia Conf pentru nerespectarea procedurilor de protecție a mediului.

 Bucata de clădire lipită de fabrica Serconf a fost demolată miercuri și a produs, pentru câteva ore, cantități mari de praf care s-au depus pe mașinile parcate în zonă. Botoșănenii care locuiesc în apropiere s-au plâns de faptul că praful a intrat în apartamente și cu geamurile închise. 

Pe locul fostei fabrici de confecții va fi construit un magazin LIDL.



”Ca urmare a autosesizării o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a verificat amplasamentul din mun. Botoșani, str. Independenței, nr.4 unde un operator economic execută lucrări de desființarea contrucțiilor și instalațiilor existente, a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, rețele de energie electrică aeriană și subterană, gaze naturale, telefonie etc în vederea eliberării amplasamentului pentru noi investiții.

Întrucât operatorul economic nu s-a supus tuturor procerdurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.

Totodată s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constatate”, se precizează într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Botoșani.