Prima pagină » Mediul de afaceri reacționează la criza politică. ”Mă așteptam să discutăm despre fonduri europene, autostrăzi, sisteme de energie, nu de scandal”
Economic Știri locale

Mediul de afaceri reacționează la criza politică. ”Mă așteptam să discutăm despre fonduri europene, autostrăzi, sisteme de energie, nu de scandal”





Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, vicepreședinte al Patronatului Național Român, a reacționat la criza politică în care partidele de la guvernare au aruncat România.

Acesta a spus că proiectele prioritare ale României au fost aruncate și pe masa guvernanților s-a pus doar interesul unor partide și a unor oameni din acele partide.

Silegeanu susține că investițiile și dezvoltarea României sunt doar subiecte de campanie pentru politicieni.

 

 

”Firma mea, Hidroplasto, are sediul în Botoșani, dar lucrează în toată țara, face export în zeci de țări și mă așteptam ca în 2021 să se discute doar despre autostrăzi, doar despre drumuri modernizate, despre rețele de utilități, despre investiții în sisteme de producție nepoluante, despre PNRR, fonduri europene, despre sprijinirea mediului de afaceri, despre noi programe de finanțare pentru a se construi noi fabrici de producție în toate domeniile. Aș fi vrut să se depună toate eforturile politice posibile pentru construirea autostrăzii Siret-Ploiești, pentru construirea autostrăzii care să conecteze Botoșani de aeroportul Salcea și de viitoarea autostradă, pentru construirea autostrăzii A8 și autostrada de legătură Botoșani-Pașcani, pentru un posibil drum expres Botoșani-Vama Stânca, care să ne contecteze la viitoarea autostradă a nordului, Suceava-Satu Mare”, a declarat Cătălin Silegeanu.



Omul de afaceri susține că explozia facturilor la energie electrică și gaze reprezintă doar o sursă de venit pentru Guvern, pentru că încasează și mai mulți bani din accize, TVA și alte impozite și taxe, problema fiind că nu se văd banii și în proiectele de dezvoltare.

”Avem o criză politică venită de nicăieri și care nu ajută decât pe cei implicați, în niciun caz mediul economic, în niciun caz românii. Facturile cresc la gaz și energie electrică pentru românul de rând, dar cresc și pentru mediul de afaceri, pun presiune pe tot ce înseamă companie cu capital românesc. Din partea Guvernului nu vine niciun sprijin nici pentru populație, nici pentru mediul de afaceri pentru că scumpirile aduc mai mulți bani la buget. Guvernul se împrumută pe plan extern, iar prin inflație ia bani de la populație și mediul de afaceri, dar lipsesc proiectele de dezvoltare, investițiile care să genereze creștere economică prin producție, prin exporturi. Le solicit partidelor de la Guvernare să găsească URGENT o soluție pentru a opri dezastrul spre care ne îndreptăm prin această criză politică”, a concluzionat Cătălin Silegeanu.