Prima pagină » FOTO Flămânzi, orașul cu cele mai multe fonduri europene atrase în județ, a fost în sărbătoare
Administrație Știri locale

FOTO Flămânzi, orașul cu cele mai multe fonduri europene atrase în județ, a fost în sărbătoare



Week-end de sărbătoare Flămânzi, orașul cu cele mai multe fonduri europene atrase în județ și care se pregătește să fie și primul oraș din Moldova, în afara municipiilor, care va avea transport electric.

Primarul Dan Oloeriu a făcut din Zilele orașului Flămânzi o sărbătoare altfel, în care s-a pus preț pe educație, tradiții și patriotism local.

Totul a început vineri, când a avut loc un concurs de pescuit, apoi o lansare de carte și simpozionul „Străbuni și urmași – luptători pentru făurirea și apărarea țării”, după care cei mai buni elevi din orașul Flămânzi, absolvenți de clasa a VIII-a și a XII-a au fost premiați de Primărie.





Primii doi absolvenți de clasa a XII-a primesc câte o bursă anulă de 3600 lei pentru a merge mai departe la facultate. Avem aproximativ 1500 de elevi la liceul din Flămânzi și vrem să-i stimulăm să obțină rezultate cât mai bune la învățătură. Sunt copii foarte buni care provin din familii care nu au posibilități financiare iar acești bani îi ajută. Avem mulți copii din Flămânzi care sunt studenți la Facultatea de Medicină. Condiția este să nu aibă restanțe la facultate, pentru a putea beneficia de aceste burse”, a declarat primarul Dan Oloeriu.

Zilele orașului Flămânzi au marcat și promovarea consumului de pește, printr-un proiect cu finanțare din fonduri europene, prin care localnicii au primit 2000 de porții de borș de pește și pește prăjit de gospodinele din Flămânzi.

Pe scena din Flămânzi au concertat Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru, Ioan Paladi, Iustina Irimia, Pepe și Ansamblul Trei Generații.

După Zilele Orașului, Primăria Flămânzi se întoarce la proiectele de investiții pentru modernizarea urbei prin aducerea gazului metan, extinderea rețelelor de drumuri locale, înființarea serviciului de transport public local cu microbuze electrice, piste de biciclete, investiții în unitățile de învățământ locale și sprijinirea antreprenorilor locali, toate acestea prin fonduri europene.