Prima pagină » FOTO-VIDEO A început demolarea simbolului unei industrii. În locul unei fabrici de peste 70 de ani va apărea un LIDL
Economic Știri locale

FOTO-VIDEO A început demolarea simbolului unei industrii. În locul unei fabrici de peste 70 de ani va apărea un LIDL




 

Au început lucrările de demolare a fostei fabrici Rapsodia Conf, simbolul industriei confecțiilor din Botoșani, o fabrică înființată acum peste 70 de ani.

În timpul comunismului și în primii ani de după Revoluție, Rapsodia Conf era cea mai mare fabrică de confecții din Botoșani, a produs haine sub brandul Michael Jackson, pentru cele mai mari case de modă din lume, iar acum locul ei va fi luat de un supermarket LIDL și, în viitor, de două blocuri de locuințe.

Lucrările de demolare, potrivit autorizației, vor dura până în 5 iulie 2022, beneficiar fiind LIDL România S.C.S, constructorul este SSAB-AG S.R.L. din Bacău, iar proiectantul general este Neo Style S.R.L. Botoșani.

Demolarea fostei fabrici, la care micii acționari anunță că vor acționa în instanță pentru a primi cota parte din tranzacție, a început cu mult timp înainte de lucrările efective de dărâmare. Dacă nu ar fi fost blocajele cauzate de neînțelegerile politice din Consiliul Local al municipiului Botoșani, fabrica ar fi fost deja dămâmată.

 

Fosta fabrică Rapsodia Conf este poziționată în imediata vecinătate a Centrului istoric al municipiului Botoșani, chiar lângă Catedrala Uspenia, locul în care  fost botezat poetul Mihai Eminescu și unde încă există aceeași cristelniță, dar și lângă clădirea în care poetul neamului s-a născut.