Prima pagină » Anunț Primăria Mihai Eminescu: termenele de plată ale impozitelor și taxelor locale. Acestea pot fi plătite și on-line
Administrație Știri locale

Anunț Primăria Mihai Eminescu: termenele de plată ale impozitelor și taxelor locale. Acestea pot fi plătite și on-line

 

Comunicat: Primăria comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani, aduce la cunoștința agenților economici și populației că termenele de plată ale impozitelor și taxelor locale, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, sunt următoarele: 

– 30 septembrie 2021 – taxa de salubrizare (rata aferentă trimestrului III 2021);

– 30 septembrie 2021 – impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, impozitul pe mijloacele de transport și taxa de afișaj în scop de reclamă și publicitate (ratele aferente semestrului II 2021);

– 30 octombrie 2021 – taxa închiriere pajiști (ultima rată).

 Totodată, se aduce la cunoștință persoanelor fizice și juridice că în luna septembrie sunt termene scadente la plata redevenței pentru concesiuni în majoritatea contractelor încheiate.

Pentru plata cu întârziere a impozitelor și taxelor locale se percep majorări calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate.

Astfel, Primăria comunei Mihai Eminescu, invită toți contribuabilii comunei, persoane fizice și juridice, să achite conform Codului Fiscal și a HCL – urilor de aprobare a taxelor, atât restanțele din anii anteriori cât și a obligațiilor ce le revin pe anul în curs pentru că în caz contrar se vor demara procedurile de executare silita a debitelor existente în evidențele Compartimentului de Taxe și Impozite.

Reamintim cetățenilor că plățile pot fi efectuate la sediul primăriei atât în numear cât și cu card bancar prin POS, dar și on – line, prin Sistemul național electronic de plată de pe site-ul www.ghișeul.ro.