Prima pagină » Premieră medicală în zona Moldovei: implant personalizat cu structură din titan 100% biocompatibil
Știri locale

Premieră medicală în zona Moldovei: implant personalizat cu structură din titan 100% biocompatibil





 

Medicul Razvan Pelin la Clinica Dentastic

O clinică dentară din Botoșani oferă servicii de top unice în regiunea Moldovei și prezente în doar câteva clinici din capitala București.

Implanturi personalizate cu structură din titan 100% biocompatibil oferite de Clinica DENTASTIC din Botoșani au atras deja pacienți din Cluj.

Clinica DENTASTIC este deținută de soții Răzvan și Larisa Pelin, cei care au investit în aparatură unicat la nivelul regiunii Moldovei. Medicul Răzvan Pelin a urmat toate specializările necesare în țară și străinătate pentru a folosi tehnica de top aflată în dotarea DENTASTIC.

Implanturile personalizate oferă alternativa rapida a unei danturi fixe într-o singură vizită fără adiții de os pentru pacienții la care implantul dentar clasic nu mai reprezintă o soluție.

Oferind tratamente de anvergură, Clinica DENTASTIC intră în topul puținelor clinici din București care au posibilitatea de a oferi un astfel de tratament complex.

 

 

”Ultima șansă a pacienților rămași fără dinți sunt implanturile personalizate. Lipsa îndelungată a dinților duce la resorbții masive în os, iar pacienții care își doresc dinți ficși sunt nevoiți să treacă prin multiple proceduri chirurgicale complexe de adiții osoase în care acesta va sta fără dinți timp de câteva luni, tratamentul final putând să dureze chiar mai bine de un an. Problema poate fi rezolvată cu ajutorul tehnicilor avansate de implantologie, protetică și estetică”, a declarat medicul Răzvan Pelin.

Nivelul tehnologic la care a ajuns Clinica DENTASTIC atrage pacienți de peste Carpați, clinica botoșăneană fiind cunoscută pentru ”importul” de pacienți din alte regiuni ale țării.

”Pacienta noastra a venit de la Cluj cu un plan de tratament ce presupunea recoltarea de os din zona iliacă (șoldul), iar după o perioadă de 6 luni aceasta ar fi trebuit să stea fără dinți până la inserarea implanturilor dentare ca apoi, după alte câteva luni, să beneficieze de lucrarea ficsă finală. Deoarece tratamentul era unul de lungă durată cu foarte multe intervenții chirurgicale care ar fi oferit pacientei noastre disconfort pe o perioadă de un an, aceasta a ales să vină la Dentastic și să rezolve totul într-o singură vizită. Pe baza scanărilor digitale și a Computerului Tomograf s-au realizeazat structurile din titan 100% biocompatibil, sistem unic, pesonalizat, care s-a mulat perfect pe structura osoasă a pacientei noastre. S-a atașat apoi lucrarea provizorie fixă, în aceeași ședință, cu care pacienta va putea zâmbi și mânca imediat”, a completat medicul Răzvan Pelin.

Acest caz complex a fost realizat de o echipă multi-disciplinară de doctori din Clinica Dentastic.

Dr. Emanuel Anti – chirurgie oro-maxilo-facială

Dr. Pelin Razvan – implantologie, dental arhitect, protetică și estetică dentară

Un medic protetician fără experiență chirurgicală în domeniul implantologiei sau un chirurg fără experiență în domeniul proteticii dentare nu va reuși niciodată să obțină rezultate aproape de ideal deoarece ambii sunt responsabili de stabilitatea implanturilor și estetica finală a lucrării dentare.

IMPLANTUL PERSONALIZAT se adresează:

* pacienților cu atrofie severă a maxilarelor, implanturile intraosoase nefiind posibile în aceste situații;

* pacienților cu boală parodontală (parodontoză), descoperită tardiv, aceasta având timp să afecteze iremediabil osul, făcându-l să scadă ca volum și calitate;

* pacienților care își doresc dinți ficși în 24 de ore, dar metoda cu implanturi endoosoase nu se poate aplica;

* pacienților care au pierdut dinții cu mult timp în urmă, cu cât perioada de așteptare până se insera un implant este mai lungă, cu atât volumul osului scade;

* pacienților cărora nu li se pot realiza metode regenerative ale osului tip sinus lift, adiție de os verticală, din motive obiective (de exemplu, probleme orl cronice), dar totuși își doresc dinti ficși;

* pacienților cărora adițiile de os realizate anterior nu au fost încununate de succes;

* pacienților care vor să renunțe la proteza sau au purtat proteză în trecut, ceea ce a dus la resorbția osului maxilar, acesta scăzând în volum din cauza presiunii exercitate de lucrarea mobilă;

* pacienților care au suferit o traumă din care a rezultat pierdere osoasă;

* pacienților care au trecut printr-o rezecție de os din cauza unui cancer.

Dentastic today, fantastic tomorrow !

 SURSA FOTO: Pagina de Facebook Clinica Dentară DENTASTIC