Prima pagină » Mituri despre încălzirea în pardoseală
Economic Știri locale

Mituri despre încălzirea în pardoseală

Sursa foto: Magnum Heating

Ai pornit în căutarea unei forme perfecte, mai verzi, mai funcționale și mai „ascunse” a sistemului de control a temperaturii pentru casa ta? Bucură-te de avantajele și funcțiile oferite azi de sistemele de încălzire în pardoseală.

Instalarea unui sistem hidraulic de încălzire (și răcire) prin pardoseală în casa ta este o alegere excelentă și este recunoscută pe scară largă ca fiind eficientă. Din păcate, există o mulțime de preconcepții sau informații greșite pe această temă. Pentru a te motiva să dai o șansă acestor sisteme, am adunat în acest articol cele mai frecvente mituri despre acest subiect:

Mitul 1: Încălzirea hidraulică prin pardoseală este mult mai scumpă decât radiatoarele

Este adevărat că prețul instalării încălzirii hidraulice prin pardoseală este cu 30% mai mare decât cel al radiatoarelor tradiționale. Dar este o investiție care dă roade pe termen lung. Sistemul este mai eficient din punct de vedere energetic și necesită mai puțină întreținere, proprietarii vor avea  facturile de energie și costurile generale ale sistemului mult mai mici decât folosind radiatoarele tradiționale.

Mitul 2: O casă cu sisteme de încălzire cu agent termic în pardoseală nu se încălzește niciodată

Sistemul funcționează pentru a distribui uniform căldura pe întreaga suprafață a podelei, astfel încât temperatura camerei poate ajunge până la 25 °C. Proprietarii pot seta chiar termostatul cu câteva grade mai puțin și sunt siguri că nu pierd niciun dram de energie, deoarece acest sistem funcționează atât pentru temperaturi mai reci, cât și pentru temperaturi mai calde.

Mitul 3: încălzirea în pardoseală este doar încălzirea electrică

Desigur, încălzirea electrică prin pardoseală poate funcționa și cu energie electrică, dar sistemul hidraulic funcționează cu apă caldă și încălzire centrală. Există, de asemenea, și opțiuni de conectare la o pompă de căldură. În timp ce pompa de căldură necesită puțină energie electrică, aceasta se bazează și pe energie regenerabilă.

Mitul 4: Încălzirea prin pardoseală, cu agent termic, cere mai mult timp pentru a încălzi o casă, astfel încât temperatura nu rămâne niciodată constantă

În timp ce încălzirea electrică prin pardoseală funcționează aproape la fel de repede ca radiatoarele, sistemele cu agent termic reacționează puțin mai încet. Dar asta nu înseamnă că trebuie să suferiți în frig. Este important să vedeți cum puteți configura sistemul (cu ajutorul termostatului smart) pentru a se potrivi cel mai bine stilului vostru de viață și a vă menține interiorul la o temperatură confortabilă. De exemplu, puteți modifica setările pentru a vă asigura că temperatura camerei scade doar cu două-trei grade în timpul nopții.

Mitul 5: Sistemele de pardoseală sunt instalate numai în podea

Acest lucru poate fi o surpriză, dar le puteți instala în pereți (de ex. în spatele oglinzii din baie ori în alte încăperi) sau pe tavan pentru a încălzi camerele chiar mai repede. În general, sistemele de acest tip nu ocupă spațiu suplimentar, astfel încât să le puteți integra perfect în orice interior modern.

Mitul 6: încălzirea prin pardoseală vă face să vă umflați picioarele

Acest lucru este total neadevărat! Ba chiar din contră, acest sistem este folosit în țările nordice pentru persoanele cu probleme de osteoporoză sau artrită.

Mitul 7: Sistemele hidraulice de pardoseală sunt nesănătoase

Sistemele hidraulice de pardoseală împiedică circulația particulelor de praf care pot provoca alergii sau boli. Proprietarii de case pot profita, de asemenea, de o umiditate mai bună și de un mediu mai sănătos, fără acarieni și mucegaiuri, ceea ce este deosebit de util pentru persoanele care suferă de alergii sau probleme respiratorii.

Un sistem hidraulic de pardoseală este un sistem „invizibil” care vă permite să vă amenajați casa de vis fără a compromite design-ul sau fără a scoate sume uriașe din buzunar, lună de lună, pentru facturile de energie. Alegeți acum sistem de climatizare ce vă permite să vă bucurați de casă tot timpul anului, mai ales dacă vă place să vă plimbați desculți!

Descoperă toate atuurile încălzirii prin pardoseală și află mai multe detalii legate de produse și modul de instalare, cere consultanță și oferte de preț chiar acum la CaseCălduroase.ro!