Prima pagină » 204 botoșăneni s-au vaccinat împotriva Covid-19 în prima zi din maratonul de la aquaparkul Cornișa. Vaccinarea se face fără programare
Administrație Știri locale

204 botoșăneni s-au vaccinat împotriva Covid-19 în prima zi din maratonul de la aquaparkul Cornișa. Vaccinarea se face fără programare



 


Prima zi din maratonul de vaccinare împotriva Coronavirus, organizat de autoritățile locale la aquaparkul Cornișa, s-a încheiat cu administrarea primei doze de imunizare Pfizer la 204 botoșăneni. 

Este considerat un bilanț bun având în vedere că a fost prima zi și se așteaptă ca numărul lor să fie mult mai mare astăzi și duminică. 

Centrul a fost deschis vineri dimineață după ora 9 în locația patinoarului, unde beneficiază de spațiu arhisuficient. Deocamdată au fost amenajate două cabine de vaccinare, s-au delimitat traseele de intrare și ieșire, cu spațiile de așteptare aferente pentru beneficiari. Centrul de vaccinare funcționează între orele 9 și 20, înclusiv în zilele de week-end, iar tipul de vaccin folosit este cel de la Pfizer. 

”Nu este nevoie de programare pentru centrul de la Cornișa. Cei interesați trebuie să aibă la ei doar buletinul și să fie eligibili, adică să aibă vârsta de peste 16 ani. Îi așteptăm pe botoșăneni să ia în calcul și centrul de aici în această perioadă în care putem vorbi despre o ”vaccinare la liber”. Avem nevoie de vaccinare pentru a reveni cât mai repede la viața normală”, a declarat prefectul Dan Nechifor.