Prima pagină » VIDEO Au început lucrările de modernizare la drumul național Botoșani-Ștefănești, legătura cu Vama Stânca
Economic Știri locale

VIDEO Au început lucrările de modernizare la drumul național Botoșani-Ștefănești, legătura cu Vama Stânca



 


S-a dat start lucrărilor la modernizarea drumului național Botoșani-Șteănești, legătura municipiului reședință de județ cu Vama Stânca-Costești. 

Prima intervenție în teren are loc la intrarea în comuna Stăuceni dinspre Ștefănești, acolo unde va fi construit un viaduct, firmele care au câștigat licitația începând cu amenajarea drumurilor secundare care vor fi folosite în următorii doi ani cât se va lucra la acest proiect. 

Trei viaducte vor fi construite, la ambele intrări în comuna Stăuceni și la Drislea, acolo unde sunt probleme mari cu alunecările de teren, vor fi amenajate poduri noi și pe fiecare bandă drumul va fi lărgit cu un metru. 

De săptămâna viitoare vor fi demarate efectiv lucrările de forare pentru turnarea stâlpilor de susținere ai primului viaduct rutier care va fi construit în județul Botoșani, cel de la ieșirea din Stăuceni spre Ștefănești, urmând ca apoi să se lucreze și la cel de la ieșirea din Stăuceni spre Botoșani și la Drislea. 

Modernizarea drumului Botoșani-Ștefănești a fost asumată politic atât de fosta, cât și de actuala putere politică, dar lucrările au început abia în această săptămână. 

Lucrările au fost anunțate de Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, încă de la sfârșitul lunii martie, când s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor. 

 

#modernizaredrum #drumBotoșaniȘtefănești #infrastructură #VamaStânca