Prima pagină » Maraton de vaccinare Pfizer la Cornișa în acest week-end. Săptămâna viitoare va fi organizat un centru drive thru pentru vaccinare
Administrație Știri locale

Maraton de vaccinare Pfizer la Cornișa în acest week-end. Săptămâna viitoare va fi organizat un centru drive thru pentru vaccinare




Toți cetățenii județului Botoșani care vor să se vaccineze împotriva Coronavirus vor putea să facă asta fără să aibă programare.

În acest week-end va fi organizat un maraton de vaccinare la Aquaparkul Cornișa din municipiul Botoșani la care se vor putea vaccina nu doar locuitorii municipiului reședință de județ, ci și cei din restul localităților județului.

Într-o conferință de presă, prefectul Dan Nechifor, primarul Cosmin Andrei și Monica Adăscăliței, directorul DSP, au anunțat organizarea acestui maraton în următoarele trei zile, dar și a unui centru drive thru la sfârșitul săptămânii viitoare în parcarea de la Cornișa.

 

 

 

”Va fi un maraton de vaccinare vineri, sâmbătă și duminică în această săptămână și un drive thru săptămâna viitoare, sâmbătă și duminică, ambele la Aquapark Cornișa. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu cei mai mari angajatori din județul Botoșani și o întâlnire cu directorii de școli referitor la vaccinarea în școli. Mi-aș dori să fac și o întâlnir e cu primarii săptămâna viitoare, nu știu dacă voi reuși fizic, probabil va fi în sistem videoconferință, pentru că avem mult mai multe probleme de discutat cu dumnealor”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

 

”Vom suplimenta cu mijloacele de transport în comun pe traseul 6 cu microbuzul, astfel că de la o frecvență de 20-25 de minute va fi una de 10-15 minute. Vom avea mai mulți colegi de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și prezența Poliției Locale pentru climatul de liniște. Îmi doresc să fie o acțiune încununată cu succes. astfel încât indicele de incidență să scadă mult sau măcar să îl păstrăm”, a spus primarul Cosmin Andrei.

 

 

”Pentru cei care nu au reușit să se programeze în sistemul informatic, acest maraton se va desfășura în acest week-end. Toți cei Se vor prezenta doar cu buleginul, fără programare, week-endul viitor varianta drive thru. Dozele vor fi Pfizzer, rapelul va fi tot la Cornișa sau într-un centru din municipiu”, a declarat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Astăzi, 6 mai, incidența cumulată de cazuri Coronavirus la 14 zile în județul Botoșani este de 0,63 de cazuri la mia de locuitori, iar în municipiul Botoșani este de 0,86.