Prima pagină » FOTO Lucrări avansate la modernizarea Școlii nr. 2 din Lunca, Vârfu Câmpului
Administrație Știri locale

FOTO Lucrări avansate la modernizarea Școlii nr. 2 din Lunca, Vârfu Câmpului





Comuna Vârfu Câmpului este una dintre cele care a reușit în ultimii patru ani să atragă foarte multe proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală care au vizat de la înființarea rețelelor de apă și canalizare, la drumuri și investiții în școli.

Una dintre școlile aflate în plin proces de modernizare este Școala primară nr. 2 din Lunca, comuna Vârfu Câmpului, unde primarul Maria Huțu a reușit să prindă în proiect și înființarea și dotarea unui cabinet medical.

Maria Huțu a declarat că pe lângă investițiile în infrastructura rutieră și cea a utilităților, cele în învățământ sunt prioritare.

”Investițiile în școli sunt investiții în viitorul copiilor, în viitorul comunității locale, în viitorul țării. Noi am făcut investiții în școli și le vom continua și în anii următori.

În ceea ce privește proiectul de la Școala nr. 2 din Lunca, lucrările sunt în grafic, sunt executate în proporție de 70%, instalațiile sanitare, electrice și termice sunt finalizate, se lucrează la finisajele exterioare și finisajele interioare. În incinta școlii este, de asemenea, construit prin extindere un cabinet medicale, atât pentru elevi, cât și pentru localnici. Suntem în fața de achiziție atât a mobilierului școlar, cât și a celui medical”, a declarat primarul Maria Huțu.

Totodată, Primăria Vârfu Câmpului are un proiect de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale, care va sta și la baza unei viitoare mici zone industriale destinată în primul rând oamenilor de afaceri care au deja business în comună, dar și pentru atragerea de noi investiții private.