Prima pagină » FOTO Autostrada Moldovei A7 va trece și prin județul Botoșani. Comunele Tudora, Cândești și Mihăileni vor fi străbătute de viitoarea autostradă
Administrație Știri locale

FOTO Autostrada Moldovei A7 va trece și prin județul Botoșani. Comunele Tudora, Cândești și Mihăileni vor fi străbătute de viitoarea autostradă





O mică parte din viitoarea autostradă a Moldovei A7 va trece și prin județul Botoșani și chiar pe lângă comuna Tudora, potrivit Hotnews.ro.

Compania Națională de Autostrăzi a stabilit deja traseul tronsonului de autostrată Pașcani-Suceava iar pentru tronsonul Suceava-Siret are două variante în calcul, în ambele cazuri fiind în curs de realizare Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic, iar peste doi ani va fi scoasă la licitație execuția lucrării.

Cel puțin pe tronsonul Pașcani-Suceava, viitoarea autostradă A7 va tranzita și județul Botoșani. În zona orașului Dolhasca, viitoarea autostradă va trece peste râul Siret în județul Botoșani și va tranzita teritoriul județului paralel cu drumul județean DJ208I până va intra din nou în județul Suceava.

De acolo, viitoarea autostradă va ajunge în partea de est a municipiului Suceava și se va conecta cu DN29, Botoșani-Suceava.

Pentru tronsonul de autostradă Suceava-Siret se iau în calcul două variante.

 



”Prima variantă (verde) are o lungime mai mare (59 km), ar fi mai complexă de realizat având în vedere că ar urma să străbată dealul și pădurea Adâncata din Nord-Estul Sucevei, însă are și câteva avantaje clare: ar funcționa și ca o centură ocolitoare a Sucevei și, apropiindu-se foarte mult de Rădăuți, ar conecta destul de bine și acest alt municipiu moldav.
A doua variantă (albastră) 
presupune continuarea autostrăzii spre albia râului Siret, ocolind mult municipiului Suceava pe la est și apoi ocolind și orașul Siret tot pe la est. Avantajele acestei variante este că ar fi mai scurtă (46 km) și ar fi mai ușor de realizat, având în vedere că majoritatea de construit ar fi în albia râului Siret. Pe de altă parte, autostrada ar ocoli zonele mai dens populate, ar ocoli pe la mare distanță și Rădăuțiul, iar pentru Suceava nu ar mai putea fi considerată și centură”, se precizează pe Hotnews.ro.

 

Dacă ar fi aprobat traseul albastru, varianta mai scurtă cu 46 de kilometri, județul Botoșani ar mai avea un tronson din viitoarea autostradă A7 care ar intra pe teritoriul județului nostru în zona Talpa, ar trece pe lângă Cândești și Rogojești și ar trece din nou în Suceava după ce ar trece și pe lângă Mihăileni.

 

Construcția efectivă a celor două tronsoane din viitoarea autostradă A7 vor fi scoase la licitație cel mai devreme în 2023.