Prima pagină » VIDEO Fermierii botoșăneni au protestat pe străzile din municipiu: ”Cum de au avut inima să ne lase fără banii pentru secetă?”
Agricultură Știri locale

VIDEO Fermierii botoșăneni au protestat pe străzile din municipiu: ”Cum de au avut inima să ne lase fără banii pentru secetă?”



 


Municipiul Botoșani a fost blocat parțial, marți, din cauza protestului fermierilor. Veniți de pe malul Prutului, până pe cel al Siretului, fermierii au mărșăluit pe străzile municipiului Botoșani în tractoarele gigant din dotare, claxonând și arborând steagul României. 

”Cum de au avut inima să ne lase fără banii pentru secetă? Unde în lumea asta un stat își lovește propria agricultură după ce a trecut printr-o secetă atât de severă?”, a spus unul dintre fermierii care au protestat miercuri la Botoșani. 

Pe lângă banii pentru secetă, fermierii sunt nemulțumiți de întârzierea diferitelor plăți prin APIA, care se suprapune pe creșterea prețului carburanților și a inflației în general. 

Fermierii au mărșăluit pe principalele străzi din Botoșani și au amenințat că vor mai ieși în stradă să-și apere drepturile și să îi facă pe guvernanți să înțeleagă importanța agriculturii în economia țării.