Prima pagină » FOTO S-a deschis Băcănia lu’ Furdui, locul cu cele mai bune preparate românești gătite în toată țara
Economic Știri locale

FOTO S-a deschis Băcănia lu’ Furdui, locul cu cele mai bune preparate românești gătite în toată țara

 



 


Un chef bucătar din legandara Vorona, județul Botoșani, și-a deschis în București o băcănie.

Chef Silviu Furdui și-a deschis astăzi, 5 aprilie, ”Băcănia lu’ Furdui”, pe Decebal 18, în București.

 

”De dragul vremurilor trecute! O parte din bugetul Băcaniei lu’Furdui l-am investit în oameni. Batem țara în lung și în lat ca să vă aducem ce-i mai autentic”, a postat pe contul său de Facebook chef Silviu Furdui chiar în ziua deschiderii ”Băcăniei lu’ Furdui”.

 

Acesta a mers în Arad după ”șoance”, în Sibiu după virsli, în Vorona, Botoșani, după cea mai pură Vodcă și cea mai savuroasă afinată, în multe alte localități după tocană și zacuscă, după dulcețuri și siropuri. 

Având experiența anilor în care a lucrat în restaurante luxoase și a gătit de la tradițional la molecular, chef Furdui a făcut o selecție riguroasă a producătorilor autentici și chiar dacă a dat peste produse cu ambalaj și etichetă care sigur vinde a preferat să le scoată de pe raft pentru că ”erau de râs” din punct de vedere al gustului, al calității.

 

Programul ”Băcăniei lu’ Furdui”, de pe Decebal 18, în București, este deocamdată între orele 08.00-18.00, din cauza restricțiilor impuse de autorități în pandemia de Coronavirus.