Prima pagină » Se finanțează studiul de fezabilitate pentru cea mai mare parcare din Botoșani. Va fi subterană și supraterană
Administrație Știri locale

Se finanțează studiul de fezabilitate pentru cea mai mare parcare din Botoșani. Va fi subterană și supraterană




Primăria Botoșani vrea să facă în zona ultracentrală cea mai mare parcare din municipiul reședință de județ. 

În acest an va fi finanțată documentația care să arate și costul total al investiției, urmând ca anul viitor să fie căutată o sursă de finanțare, de preferat din fonduri europene. 

”Am propus în proiectul de buget o parcare supraterană și subterană în spatele Casei Cărților. Vom finanța studiul de fezabilitate pentru a ști valoarea investiției și pentru a putea să căutăm o sursă de finanțare. Va fi o parcare subterană și supraterană”, a declarat primarul Cosmin Andrei

 

Acesta a precizat că nici măcar locuitorii blocurilor din jurul actualei parcări nu au suficiente locuri de parcare, fără a mai vorbi de numărul mare de persoane care ajung în acea zonă având în vedere că este Piața Centrală, în apropiere este Direcția de Impozite și Taxe Locale, și chiar în vecinătate sunt birourile de stare civilă și de patrimoniu ale Primăriei. 

 

Viitoarea investiție este cuprinsă între străzile Calea Națională, Victoriei și Pietonalul Transilvaniei. 

Dacă municipalitatea va include acolo și stații de încărcare electrice și iluminat solar sau măcar LED, sunt șanse ca viitoarea investiție să fie finanțată din fondurile europene axate pe protejarea mediului.