Prima pagină » Huțu face parc industrial la Vârfu Câmpului. Un investitor german cu un proiect european de 2 milioane euro și un om de afaceri local, primii clienți
Economic

Huțu face parc industrial la Vârfu Câmpului. Un investitor german cu un proiect european de 2 milioane euro și un om de afaceri local, primii clienți

 





Dezvoltarea comunităților locale nu se poate face decât prin investițiile publice menite să faciliteze mediul de afaceri. Primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huțu, a declarat că a demarat procedurile pentru înființarea unei platforme industriale în comunitatea pe care o conduce pentru a veni în întâmpinarea investitorilor prezenți deja pe plan local și pentru a atrage alții.

Aceasta a precizat că vrea să înființeze un parc industrial pentru că sunt deja investitori străini și autohtoni care au nevoie de o astfel de deschidere din partea autorităților locale. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din județ intenționează să deschidă o activitate pe viitoarea platformă industrială, iar un investitor german va implementa un proiect de două milioane euro cu finanțare europeană în domeniul agricol.

”Sunt în procedura de identificare a unei suprafețe de teren pentru realizarea unui parc industrial. Sunt câțiva agenți economici puternici în județ cu care deja am luat legătura să vină la Vârfu Câmpului. Eu mă mândresc cu cei care vin și investesc în comuna Vârfu Câmpului și voi face tot posibilul să-i ajut. Mai este o firmă care are punct de lucru pe raza comunei Vârfu Câmpului și care a obținut un proiect în valoare de două milioane de euro în vederea înființării unui depozit de produse agricole. Avem și noi agenți economici care merită să fie ajutați”, a spus Maria Huțu.

Unul dintre locurile luate în calcul pentru a dezvolta viitoarea platformă industrială este zona fostului CAP, acolo unde va fi amplasată și viitoarea stație de gaz metan și care ar avea toate utilitățile necesare investitorilor. Acea zonă permite atât dezvoltarea de afaceri mijlocii și mari, cât și a unor start-up-uri și afaceri mici. 

Maria Huțu a precizat că viitoarea investiție are și menirea de a face atractivă comuna pentru tineri din punct de vedere al găsirii unui loc de muncă sau de începere a unui business, de atragere a localnicilor plecați la muncă peste hotare și care ar primi un sprijin pentru începe o afacere, dar și pentru atragerea de noi investitori și pentru a valorifica apropierea de Vama Siret, cu Ucraina.

Pentru a crea oportunități de afaceri pe plan local, la Vârfu Câmpului în ultimii ani s-au investit sume consistente în construcția rețelelor de apă și canalizare, a asfaltărilor pe drumurilor locale, iar 2021-2022 sunt ani în care se va investi în înființarea rețelei de gaz metan.

Comuna Vârfu Câmpului are două pensiuni turistice, una dintre ele având și o herghelie.