Prima pagină » VIDEO Telekom va construi în 4 luni parcul fotovoltaic de la Săveni. Investiția este făcută din fonduri norvegiene nerambursabile 
Administrație Economic Știri locale

VIDEO Telekom va construi în 4 luni parcul fotovoltaic de la Săveni. Investiția este făcută din fonduri norvegiene nerambursabile 




Primăria Săveni a semnat astăzi contractul de execuție a parcului fotovoltaic de la marginea orașului, investiție realizată cu fonduri norvegiene. 

Parcul fotovoltaic va produce energia electrică necesară instituțiilor publice locale din Săveni, astfel că Primăria condusă de primarul Relu Tîrzioru va înregistra economii prin faptul că va reduce la jumătate facturile pentru plata energiei electrice consumată de Primărie, grădinițele și școlile locale. 

”Pentru parcul fotovoltaic s-a semnat astăzi contractul de execuție cu reprezentanții Telekom Comunication. Au termen de execuție exact patru luni de zile”, a declarat Relu Tîrzioru

 



Valoarea proiectului construcției parcului fotovoltaic este de aproape un milion de lei și sursa de finanțare o reprezintă granturi norvegiene.  

Parcul fotovoltaic va produce 165 kWh, cantitate de energie necesară alimentării sediului Primăriei, grădinițelor și școlilor, bibliotecii din Săveni. 

Construcția parcului fotovoltaic de la Săveni face parte dintr-un proiect concept de bune practici la nivelul Uniunii Europene din mai multe surse de finanțare nerambursabile, fonduri europene și granturi norvegiene. 

Pentru reducerea consumului de energie electrică și a emisiilor de carbon la nivelul unității administrativ-teritoriale, Primăria Săveni a montat, din fonduri europene, și 700 de corpuri de iluminat LED și urmează să eficientizeze energetic clădirea Primăriei, a bibliotecii și clubului copiilor și clubului pensionarilor și a unor unități de învățământ. 

De la 250.000 lei pe an factura la energie electrică, Primăria Săveni va înregistra economii de 50-60% la plata energie electrice.