Prima pagină » Ce Trebuie Să Știi Despre Promoțiile Pentru Pariuri Sportive Online
Economic

Ce Trebuie Să Știi Despre Promoțiile Pentru Pariuri Sportive Online

Orice industrie profitabilă ajunge la un moment dat să aibă o piață competitivă, iar jocurile de noroc nu fac excepție, ba chiar sunt una dintre cele mai profitabile industrii din lume. Operatorii de pariuri trebuie să folosească toate strategiile posibile pentru a-și învinge competitorii, iar ofertele promoționale sunt esențiale în această luptă pentru atragerea jucătorilor. Dar când ești bombardat de oferte, poți omite cu ușurință detalii care îți indică valoarea adevărată a unei promoții. Mai jos vom explica factorii principali care te vor ajuta să diferențiezi ofertele bune de cele care ți-ar putea aduce chiar pierderi.

 

Piața de pariuri din România este extrem de competitivă, dar este și foarte bine reglementată. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a fost înființat în anul 2013, atunci când Guvernul României a demarat reglementarea unui domeniu foarte activ financiar.

 

Facem aceste precizări pentru că e important să înțelegi că nu orice organizație poate activa în industria jocurilor de noroc din România. Lista caselor de pariuri legale conține doar operatori atenți inspectați de către ONJN, înregistrați financiar pe piața din România. Deci dacă ai vreodată dubii legate de legalitatea unui operator, poți verifica pe site-ul ONJN lista caselor de pariuri cu licență de operate la noi în țară.

 

Categorii de oferte promoționale

 

Aici se pot face confuzii foarte ușor pentru că vei găsi lucruri similare sub categorii diferite, în funcție de operatorul de pariuri. De exemplu poți găsi funcționalități de bază oferite de platforma de pariere la categoria de ”Oferte/Promoții”. Din acest motiv vom descrie mai jos tot ce poți găsi la aceste secțiuni speciale, chiar dacă multe le-am încadra fie ca bonusuri specifice, sau ca funcționalități ale platformei de pariere. E mai simplu să navighezi diferențele dacă știi la ce să te aștepți.

 

Bonus de bun venit – cea mai comună și mai întâlnită ofertă, în mod normal ar trebui să fie o categorie separată pentru că în majoritatea cazurilor, nu vei putea combina acest bonus cu alte oferte. Bonusul de bun venit este primul pachet promoțional cu care o agenție de pariuri va încerca să te atragă, și cu foarte puține excepții, va avea de departe cea mai mare valoare.

 

Free bet (pariu gratuit)/pariu fără risc – probabil cele mai frecvente oferte pe care le vei întâmpina. Exact după cum sugerează și numele, îți permite să pariezi gratuit pe un eveniment. Încasezi profitul, dar nu și miza. Unele case de pariuri oferă bonusul de bun venit sub formă de free bet, dar marea majoritate oferă pariuri gratuite clienților înregistrați. Valoarea este de regulă între 50 Lei – 100 Lei, iar unii operatori le oferă chiar săptămânal, și în multe cazuri pentru ocazii speciale – sărbători, activitatea utilizatorului și altele.

 

Pariu fără risc – oarecum similar cu free bet-ul, pariul fără risc poate fi confundat ușor chiar și de către unele agenții. În mod normal, un pariu fără risc este similar cu o asigurare pentru miza ta. Dacă pierzi pariul, casa de pariuri îți înapoiază miza, de aceea este un pariu fără risc.

 

Bonusuri multiple – din nou, fiecare operator le va avea sub denumiri specifice, dar majoritatea caselor de pariuri oferă promoții pentru bilete cu mai mult de 4-5 evenimente. Conceptul e simplu: cu cât nimerești mai multe rezultate corect, cu atât crește valoarea bonusului care se adaugă biletului tău.

 

Cote speciale – majoritatea agențiilor de pariuri respectabile vor oferi cote speciale (mărite) pentru utilizatori. Acest lucru înseamnă că anumite evenimente (mai ales meciuri de fotbal) vor avea cote îmbunătățite. Multe case de pariuri vor avea o secțiune separată pentru cote mărite, dar le poți întâlni și la oferte și promoții.

 

Combo-uri/creare pariu, cash out, live streaming și altele. Poate această părere e discutabilă, dar multe dintre categoriile pe care le vei întâlni la secțiunea de oferte și promoții sunt funcționalități ale platformei de pariuri. Beneficiezi de ele ca utilizator înregistrat, nu sunt promoții propriu-zise.

 

Cum evaluezi promoțiile

 

Acum că știi cum să separi categoriile de oferte pentru pariuri, probabil ți-ar prinde bine câteva sfaturi care să te ajute cu selectarea efectivă a promoțiilor. Înșirăm mai jos câteva elemente de bază pe care să le iei în considerare:

 

1. Nu te orienta doar în funcție de mărimea bonusului. În special când vine vorba de bonusuri de bun venit, cu cât valoarea este mai mare, cu atât este mai greu să transformi bonusul respectiv în cash. Cam toate bonusurile mari depind și de depunerea pe care o faci.

 

2. Întotdeauna, absolut întotdeauna să citești cu atenție termenii și condițiile fiecărei promoții. Operatorii de pariuri nu îți vor oferi bonusuri astronomice doar de dragul de a o face, o vor face pentru a te încuraja să pariezi.

 

3. Fă-ți un buget de pariere și folosește-l responsabil. În timp vei observa că valoarea adevărată în pariuri se obține din detaliile mici și consecvență. Dacă vrei să continui cu această pasiune pe termen lung, o poți face mai degrabă prin inteligență decât prin noroc.