Prima pagină » 5 milioane de euro investiți într-o moară și silozuri în Hlipiceni. 50% sunt fonduri europene
Agricultură Economic Știri locale

5 milioane de euro investiți într-o moară și silozuri în Hlipiceni. 50% sunt fonduri europene





O nouă investiție majoră are loc în județul Botoșani în procesarea din sectorul agricol, jumătate din fonduri fiind bani europeni.

Firma Miratof Group SRL derulează proiectul ”Înființare lanț integrat cereale: colectare, moară porumb, comercializare”.

Proiectul are o valoare care depășește suma de 5 milioane euro, iar 50% din acești bani sunt fonduri europene.

Firma Miratof Group are sediul în comuna Todireni, dar investiția va fi realizată în comuna Hlipiceni.

În momentul de față sunt în derulare licitații de 8,9 milioane lei fără TVA, parte din acest proiect amplu, pentru achiziția utilajelor necesare acestui proiect.

Adrian Tofan, reprezentantul companiei, susține că proiectul are ca țintă procesarea producției agricole din zona Moldovei, dar și a Ucrainei și Republicii Moldova.

Miratof Group va construi una dintre cele mai mari unități de procesare a porumbului din regiunea Moldovei prin această investiție, iar anunțatele investiții în infrastructura rutieră care vor începe în 2021 în județul Botoșani sunt mai mult decât necesare, respectiv modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești, care să faciliteze accesul la Vama Stânca-Costești, a drumului Botoșani-Târgu Frumos, accesul spre Iași, și a drumului județean strategic, care tranzitează comunele Hlipiceni și Todireni.