Prima pagină » FOTO Gheorghiu i-a chemat pe Federovici, Birta, Dăscălescu și Trufin și le-a cerut bani pentru parcul industrial de la Bucecea 
Administrație Economic Știri locale

FOTO Gheorghiu i-a chemat pe Federovici, Birta, Dăscălescu și Trufin și le-a cerut bani pentru parcul industrial de la Bucecea 




Premieră în ultimii 30 de ani. Primarul unei localități din Botoșani a invitat conducerea Consiliului Județean și parlamentari înainte de discutarea bugetului pentru anul în curs pentru a solicita sprijin financiar în vederea amenajării unui parc industrial. 

Politica și administrația din Botoșani sunt cunoscute pentru dezbinare și pentru lipsa de proiecte cu viziune pentru dezvoltarea economică în viitor, cu excepții în orașe și în câteva comune. 

Angel Gheorghiu, edilul-șef al orașului Bucecea, este primarul primar care invită la discuții aplicate conducerea Consiliului Județean Botoșani, dar și parlamentarii, pentru a solicita sprijin economic în vederea realizării unui parcul industrial pe locul fostei platforme a fabricii de zahăr și pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. 

La sediul Primăriei orașului Bucecea a avut loc o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Botoșani la care au participat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, cei doi vicepreședinți ai CJ, Dorin Birta și Bogdan Dăscălescu, administratorul public al CJ, Cristian Nistor, și senatorul Lucian Trufin. 



”S-au discutat oportunitățile înființării unui parc industrial pe amplasamentul fostei fabrici de zahăr, precum și alte elemente de dezvoltare a orașului. Am solicitat sprijinul conducerii Consiliului Județean inclusiv pentru reabilitarea drumului județean DJ 208D Bucecea – Hânțești, precum și aportul Consiliului Județean cu sumele necesare în vederea asigurării utilităților și curățirii terenului pentru viitoarea platformă industrială. Întâlnirea a fost una constructivă, doamna președinte Doina Federovici, împreună cu cei doi vicepreședinți, arătându-și sprijinul total pentru realizarea acestor investiții de importanță majoră pentru orașul nostru. Pentru aceste lucruri le mulțumim anticipat”, a declarat Angel Gheorghiu.  

Actualul vicepreședinte al CJ, Bogdan Dăscălescu, a candidat la șefia Consiliului Județean iar una dintre propunerile sale pentru dezvoltarea economică a județului era înființarea unui parc industrial și a unei zone libere de taxe la Bucecea, primul pas fiind amenajarea parcului industrial. 

Primăria Bucecea are nevoie de sprijin financiar de la CJ pentru a scăpa terenul fostei fabrici de zahăr de resturile de clădiri rămase acolo. Gheorghiu a făcut pași importanți încă de anul trecut în vederea realizării parcului industrial de la Bucecea prin parteneriatul încheiat între Primăria Bucecea și compania Casa Pâinii, a omului de afaceri Florian Moruzi, care va implementa un proiect de 3 milioane de euro acolo.