Prima pagină » Trei elevi au mers la primarul Lucian Borfotină să îi prezinte un proiect de mediu și să afle date despre numeroasele investiții publice din comună
Administrație Știri locale

Trei elevi au mers la primarul Lucian Borfotină să îi prezinte un proiect de mediu și să afle date despre numeroasele investiții publice din comună



Elevii încep să se intereseze din ce în ce mai mult de comunitatea în care trăiesc. Dacă la nivel județean elevii au mers la șefii din Consiliul Județean și le-au cerut să rezolve problema transportului în județ al elevilor la școli, la nivel local aceștia dezvoltă proiecte și se interesează de investițiile pe care autoritățile le fac pentru viitorul lor.

Trei reprezentanți ai echipei ”Responsabilii”, din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială nr. 2 din Oneaga, au participat ieri la o intalnire cu primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină.

Cei trei și colegii lor au dezvoltat un la ”Proiectul Cetățeanului”, un proiect de protejare a mediului și de îmbunătățire a localității, pe care l-au prezentat primarului Borfotină.

Întâlnirea dintre primar și elevi a durat aproape o oră în care aceștia din urmă au fost informați cu privire la stadiul lucrărilor la proiectele de investiții locale menite să le îmbunătățească viața. În primul său mandat de primar, 2016-2020, Borfotină a fost unul dintre edilii-șefi din județ care a investit masiv în infrastructura rutieră, educațională și sportivă a comunei.

 

 

Elevii au aflat detalii despre investițiile în dispensarul medical din Oneaga, construirea unei săli de sport în Cristești, crearea unor locuri de joacă în curțile școlilor din cele cinci localități ale comunei Cristești și finalizarea Căminului Cultural din Cristești, acolo unde elevii vor putea susține spectacole ori piese de teatru.

Deasemenea, primarul Lucian Borfotină și-a manifestat susținerea totală pentru o acțiune de colectare a deșeurilor de pe drumurile comunale în cadrul ”Săptămânii altfel” a elevilor.

”Mi-a plăcut curajul lor. Îi felicit că au pus pe hârtie ideilor lor de dezvoltare a comunității și de protecție a mediului. Le-am explicat cum stau lucrurilor în cadrul Primăriei, cum lucrăm la proiectele de dezvoltare a comunei și cred că au înțeles foarte bine. Au spiritul civic în ei și acesta este un lucru foarte important. Cu ajutorul copiilor putem convinge mai mulțiadulți cât de important este mediul. Au toată susținerea mea și îi felicit”, a spus primarul Lucian Borfotină.