Prima pagină » 700.000 euro din fonduri europene pentru o super-grădiniță la Dorohoi. Alexandrescu a investit 3,2 milioane euro fonduri europene doar în grădinițe și școli
Administrație Știri locale

700.000 euro din fonduri europene pentru o super-grădiniță la Dorohoi. Alexandrescu a investit 3,2 milioane euro fonduri europene doar în grădinițe și școli




Investițiile în infrastructura sistemului de învățământ din municipiul Dorohoi sunt cele mai mari din județ și lasă în urmă cu mult sistemul de învățământ din municipiul reședință de județ Botoșani.

Astăzi, 24 februarie, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, a semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene pentru Grădinița nr. 3, din strada Calea Plevnei, cu o valoare de 3,49 milioane lei, adică 700.000 euro.

Asigurarea sumelor se va face din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, AXA PRIORITARĂ 10, iar în luna mai urmează să fie emisă autorizația de construire.

Noua grădiniță va cuprinde: 4 săli de clasă, 4 dormitoare, sală de mese, sală multifuncțională, vestiare, grupuri sanitare pentru fiecare clasă, cabinet medical, birouri, având o suprafață construită pe cele trei nivele de 1220 mp, potrivit Dorohoinews.ro.

În total, în municipiul Dorohoi sunt în lucru investiții în valoare de 3,2 milioane lei, fonduri europene nerambursabile, doar în școli și grădinițe.