Prima pagină » Primarul care a făcut cele mai multe donații de când a început pandemia a mai făcut un gest caritabil: 3000 de teste pentru anticorpi Covid-19
Administrație Știri locale

Primarul care a făcut cele mai multe donații de când a început pandemia a mai făcut un gest caritabil: 3000 de teste pentru anticorpi Covid-19




Primarul din județul Botoșani care a făcut cele mai multe donații sistemului medical de când a început pandemia de Coronavirus a mai făcut un gest caritabil. 

Lucian Borfotină este primarul comunei Cristești, iar familia sa deține restaurantul Magic Land. 

Din primăvara anului trecut și până acum, Lucian Borfotină și familia sa au făcut mai multe donații sistemului sanitar local, de la măști și mănuși de protecție, o masă caldă pentru mai multe cadre medicale, la dezinfectanți. 

Ultimul gest caritabil a fost făcut ieri, când a donat 3000 de teste pentru anticorpii specifici SARS-COV-2. 

”Virusul SARS-COV-2 prezintă simptome foarte asemănătoare cu simptomele altor afecțiuni respiratorii precum răceala comună, gripa sau alergiile. Acest lucru face ca infecția COVID-19 să nu se poată diagnostica doar pe baza simptomelor, ci sunt necesare teste de laborator.

Am plăcerea de a vă anunța că am donat Direcției de Sănătate Publică Botosani 3.000 de teste pentru stabilirea anticorpilor specifici virusului SARS-COV-2, pe care le-am primit din Coreea de Sud. Testele ACCEL ELISA sunt produse de compania Plexense și au ajuns la Botoșani cu ajutorul doamnei Claudia Fifea, Consilier Economic în cadrul Ambasadei României din Seoul, Coreea de Sud.

Multumesc și doamnei doctor Monica Delia Adăscăliței director DSP Botoșani, pentru tot sprijinul acordat ca botoșănenii să beneficieze de aceste teste.

Cu stimă,

Lucian Borfotină

Primarul Com. Cristești”, a postat primarul Lucian Borfotină pe Pagina sa de Facebook. 

 

#PentruBotosani #COVID19 #TesteAnticorpi #DSPBotosani #LucianBorfotina