Prima pagină » Cu buget de 2 milioane lei, Zona Metropolitană nici măcar actualizarea site-ului propriu nu a reușit să o facă
Administrație Știri locale

Cu buget de 2 milioane lei, Zona Metropolitană nici măcar actualizarea site-ului propriu nu a reușit să o facă

 


În ultimii 7 ani au fost speranțe mari pentru proiecte de dezvoltare prin Zona Metropolitană, dar dincolo de faptul că bugetul anual a tot crescut și a ajuns la două milioane de lei, proiectele implementate au întârziat să apară. 

S-a făcut un studiu de fezabilitate pentru un viitor tronson al șoselei de centură a municipiului Botoșani la profil de autostradă, fără găsirea sursei de finanțare pentru implementare, și a fost făcut un proiect de extindere apă pe o stradă din Curtești. 

Dacă nu s-ar fi cheltuit banii pe salariile celor de la Zona Metropolitană, cele două proiecte ar fi putut fi realizate fără nicio problemă și mai rămâneau fonduri în plus și pentru alte proiecte. 

Cu un buget anual ajuns la 2 milioane de lei, salariații Zonei Metropolitane nici măcar site-ul propriu nu au reușit să îl actualizeze. 

 



 

Spre exemplu, deși de câțiva ani comunele Mihai Eminescu, Răchiți și Stăuceni nu mai fac parte din această asociere, pe site-ul www.zmbotosani.ro cele trei comune figurează în continuare ca fiind membre. 

În schimb nu a fost trecută comuna Cristești, cea care a intrat în Zona Metropolitană în a doua parte a anului 2020. 

Primarii celor trei comune care au părăsit Zona Metropolitană au anunțat că fac asta pentru că s-au săturat să aloce fonduri din bugetele locale doar pentru a asigura salarii unor funcționari, fără niciun fel de perspectivă pentru viitor, având în vedere că bugetul european 2014-2020 a fost ratat în totalitate. 

 

Membrii Zonei Metropolitane: 

Municipiul Botoșani

Orașul Bucecea

Comuna Bălușeni 

Comuna Curtești

Comuna Roma

Comuna Vlădeni 

Comuna Cristești 

 

Au ieșit din Zona Metropolitană 

Comuna Mihai Eminescu

Comuna Răchiți 

Comuna Stăuceni