Prima pagină » Beneficii ale energiei solare pentru mediu
Economic Știri locale

Beneficii ale energiei solare pentru mediu

Ati auzit ca energia solara este buna pentru mediu, dar v-ati intrebat vreodata de ce sau cum?

In acest articol, vom analiza diferitele beneficii de mediu ale energiei solare pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine impactul pe care il are energia regenerabila.

Beneficiile panourilor fotovoltanice pentru mediu

Exista o multime de motive diferite pentru care energia solara este atat de avantajoasa. Exista unele avantaje financiare pentru energia solara, cum ar fi economiile prin scaderea facturii la electricitate. Exista si alte avantaje si avantaje.

Avantaje si dezavantaje ale energiei solare fata de alte surse regenerabile

Energia „verde” alternativa este in crestere peste tot in lume, iar cota energiei solare din piata verde creste rapid in multe tari, la fel ca in Statele Unite. Pentru cei care nu au adoptat inca energia solara, echilibrul dintre avantaje si dezavantaje ale energiei solare  este, aparent, inca un factor critic de cantarit inainte de a comuta.

Dezvoltarea durabila este acum in prim-planul agendelor sociale si politice. De la uriasele proiecte internationale de dezvoltare finantate de Banca Mondiala si Fondul Monetar International pana la mai multa dezvoltare locala subscrisa de bancile regionale, este indoielnic ca finantarea este disponibila chiar si pentru proiectele fara un plan de energie durabila.

Noi, ca cetateni moderni, trebuie sa comparam avantajele si dezavantajele multor surse regenerabile de energie, cum ar fi bioenergia si energia geotermala, hidroelectricitatea, energia eoliana si cea solara, inainte de a decide asupra alegerii finale. Este o intrebare care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre si in ce conditii.

Energia solara este aici pentru a ramane si a schimbat industria energiei electrice, modelul sau de afaceri si modul in care energia electrica este livrata la retea. Odata, cuvintele „utilitate publica” sau „companie de energie electrica” evocau imagini ale unor corporatii gigantice monolitice, publice sau private, care detineau centrale electrice imense cu cosuri fumurii inalte sau turnuri de racire a reactoarelor. Astazi, monolitul a disparut.

 

In ultimul deceniu, companiile de energie electrica s-au indepartat de capacitatea lor de generare si s-au transformat in „proprietari de linii”, cumparand generarea de energie de la cel mai mic ofertant – chiar de la fostii lor generatori. Acest lucru s-a intamplat in peste 50% din toate pietele de energie din Statele Unite, iar energia solara a facut ca acest lucru sa se intample.

Toata lumea recunoaste panourile fotovoltaice stralucitoare de pe acoperisuri sau tablourile care acopera curtea cuiva. Acestea sunt obiective destul de comune. Dar aceasta este doar o parte din ceea ce conduce industria si lumea la o viata mai ecologica.

Energia solara a preluat conducerea surselor globale de energie verde. Exista multe avantaje ale energiei solare. Printre acestea se numara accesibilitatea la majoritatea proprietarilor de case si, astazi, la milioane de cetateni care nu detin si ei propriile case si accesibilitatea crescanda. Costul de cumparare si instalare continua sa scada si exista noi contracte pe piata, deoarece furnizorii ofera optiuni de inchiriere-cumparare, oferind in acelasi timp energie sub preturile oferite de utilitatile conventionale. Vremurile se schimba, iar energia solara le schimba.