Prima pagină » Covorul potrivit dă o notă distinctivă camerei în care este așezat
Economic Știri locale

Covorul potrivit dă o notă distinctivă camerei în care este așezat

Un covor trebuie considerat mai mult decât un simplu accesoriu care are rolul de a „îmbrăca” o încăpere. Nu este doar un element bun de călcat în picioare, ci chiar piesa de rezistență a camerei care leagă armonios întregul mobilier și elementele decorative într-un tot armonios. Iar în acest sens, ideală ar fi alegerea covorului la final, abia după ce avem expus întreg tabloul încăperii. Sau, în anumite cazuri, în funcție de valoarea sa, covorul poate fi punctul central de la care se pornește. Când decorezi o cameră pornind de la zero, covorul poate fi punct de plecare, iar restul se construiește în jurul său.

În privința funcționalității lor, vorbim în primul rând de un element practic care ne oferă confort și căldură. Apoi, covorul joacă un rol important din punct de vedere artistic și vizual, care dă o pată de culoare spațiului ambiental. Nu în ultimul rând, reprezintă cea mai simplă cale de a aduce un suflu proaspăt camerei fără a fi nevoie să redecorezi total interiorul. Indiferent că esti adeptul unui stil tradițional, rustic, ori ești atras de tendințe avangardiste, covorul este asemenea piesei finale care scoate în evidență detalii nebănuite.

 

Covor versus mochetă

 

Într-adevăr, ambele sunt deosebit de practice, și totuși dacă ne referim la o locuință, covorul este de departe alegerea ideală. Faptul că nu sunt fixate de pardoseală le dă un mare avantaj în fața mochetelor. Cu un covor poți masca unele imperfecțiuni ale pardoselii, dar totodată poți pune în evidență o anumită piesă de mobilier sau un alt element din încăpere. Mai mult, covorul poate fi considerat o piesă de artă expusă pe podea, tot așa cum un tablou tronează pe un perete. Iar un covor artizanal, ales în ton cu toate celelalte elemente, va deveni cu siguranță centrul atenției camerei respective. Dar pentru aceasta, covoarele trebuie să fie menținute curate și parfumate pentru a crea echilibrul perfect în căminul dumneavoastră. Pentru aceasta recomandarea noastră merge către o companie specializată ce se ocupă cu servicii de spălătorie covoare Iași ori curățătorie covoare Iași.

 

Pe de altă parte, mocheta într-o locuință se pretează mai degrabă la zonele cu trafic intens cum ar fi holurile. Aceasta, fiind atașată de podea, nu îți va produce vreo surpriză neplăcută să alunece sau să o iei cu piciorul înainte și să te împiedici. Însă indiferent de gradul lor de rezistență la uzură, fie că este vorba de mochetă sau covor, trebuie să le acordăm o atenție deosebită. Acestea au nevoie, pe lângă aerisirea și aspirarea regulată, și de o curățare în profunzime, profesională, cel mult odată la un an. Printr-o astfel de operațiune, pe lângă îndepărtarea murdăriei ascunse privirii, se redă și forma inițială a fibrelor covorului, care se tasează în timp.

 

Covorul nu trebuie să fie o piesă fixă

 

Dincolo de murdăria pe care o poate acumula, fie că vorbim de praf, diverse lichide vărsate accidental sau părul animalelor de companie, covoarele se mai pot confrunta și cu o altă problemă. Și ne referim tocmai la cele din încăperile cu multe ferestre, care sunt expuse la razele soarelui. Deoarece lumina solară afectează culorile covoarelor, acestea ar trebui rotite frecvent în lunile de vară, astfel încât să fie expuse toate zonele la fel. În caz contrar, vor apărtea diferențe de nuanță vizibil deranjante. Și în cazul de față ar fi binevenit un tratament profesional pentru refacerea cromaticii originale.