Prima pagină » Fostul ministru Budăi, atac la rupere la Guvernul Cîțu: ”Guvernul CDR2020 lasă tinerii fără case… îngheață pensiile și salariile”
Administrație Știri locale

Fostul ministru Budăi, atac la rupere la Guvernul Cîțu: ”Guvernul CDR2020 lasă tinerii fără case… îngheață pensiile și salariile”



 

Deputatul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, atacă Guvernul Cîțu cu fiecare ocazie ivită. 

Marți, 5 ianuarie, Marius Budăi a avut două postări acide la adresa Cabinetului pe care îl numește ”CDR2020”. 

În prima postare a zilei, fostul ministru Budăi acuză guvernarea PSD-USR-UDMR pentru că a amânat plafonul pentru TVA de 5% pentru locuințele noi. 

Este de notorietate rivalitatea la distanță dintre Marius Budăi, când era ministrul Muncii, și actualul premier Cîțu derulată cel puțin pe posturile centrale de televiziuni de știri.





”Guvernul PNL-USR+UDMR-Cîțu a lăsat tinerii fără case în noaptea de Revelion!

Noua CDR a amânat prin OUG mărirea plafonului pentru TVA de 5%, de la 95.000 la 140.000 de euro, iar familiile care au dat avans pentru achiziționarea unei astfel de locuințe pierd banii, în cazul în care nu mai fac rost de câteva zeci de mii de euro în plus!

Tinerii s-au bazat pe legislația în vigoare, pe care Guvernul a schimbat-o peste noapte. Și nu în orice noapte, ci în cea dintre ani, când a fost publicată Ordonanța de Urgență în Monitorul Oficial!

Așa înțelege Cîțu să ajute tinerii aflați la început de drum, în viață”, a precizat deputatul Marius Budăi. 

 

Acesta a revenit, după câteva ore, cu un subiect în care se simte confortabil, pensii și salarii. 

 

”Guvernul „CDR2020” îngheață pensiile și salariile, dar mărește accizele, astfel că românii vor plăti mai mult pentru benzină sau motorină. Nu doar transportul se scumpește, ci și energia, alimentele, mai ales cele de bază. Așa înțelege Guvernul PNL-USR+UDMR-Cîțu să îi ajute pe români în pandemie!

În paralel, Cîțu bate orice record la împrumuturi, dar banii nu se văd nici în veniturile populației și nici în mult trâmbițatele investiții, care sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire!”, a concluzionat parlamentarul botoșănean.