Prima pagină » Producătorul de încălțăminte de lux Ștefan Burdea își deschide atelier de producție la Botoșani
Economic Știri locale

Producătorul de încălțăminte de lux Ștefan Burdea își deschide atelier de producție la Botoșani

 

 


Lovitură de imagine pentru mediul de Business din Botoșani. Pentru prima dată după Revoluție, poziționarea geografică a județului Botoșani va atrage deschiderea unei unități de producție de lux a unei brand care vrea să se extindă cu vânzările în zona Moldovei, în Republica Moldova și Ucraina.

Cunoscutul producător de încălțăminte de lux Ștefan Burdea va deschide în luna ianuarie 2021 un atelier de producție în municipiul Botoșani, fiind atras în Nordul României de câțiva prieteni și de dorința de extindere.

Burdea deține un magazin pe Calea Moșilor, în București, și reprezintă un punct de atracție pentru oamenii de afaceri și vedetele din show-bizz prin pantofii unicat de lux produși de cel care va fabrica și la Botoșani, din 10 ianuarie, încălțăminte.

Contactat telefonic, Ștefan Burdea a declarat că investiția de la Botoșani va fi inaugurată în luna ianuarie, urmând ca apoi să fie deschise magazine în mai multe orașe din regiune, dar și în Republica Moldova și Ucraina.

 

 


”Da, vom deschide un atelier în Botoșani din cauza zonei, pentru că îmi place foarte mult, dar mai ales pentru că îmi plac oamenii de acolo. Mă voi ocupa de pregătirea personalului și în funcție de cât de rapid vom reuși să formăm o echipă și cât de omogonă va fi din punct de vedere al calității vom putea să estimăm și o producție ca volum”, a declarat Ștefan Burdea.

Întrebat cât de greu se găsește forță de muncă specializată în această industrie, Burdea a spus ”Nu este o problemă forța de muncă atât timp cât plătești bine. Noi vom vinde în Moldova și în toată Europa ce vom produce la Botoșani, dar ține mult de echipa pe care o vom forma”.

Ștefan Burdea este în industria producătorilor de încălțăminte de lux de 27 de ani, iar atelierul de la Botoșani este prima capacitate de producție în afara Bucureștiului.

Brandul Burdea va intra pe piața din zona Moldovei cu magazine în Botoșani și Iași, în Republica Moldova va deschide un magazin în Chișinău, iar în Ucraina magazinele vor fi în Cernăuți și Kiev, însă planul de extindere cu magazine proprii va fi pentru următorii ani.

La Botoșani, brandul Burdea va fi produs de o companie la care asociați sunt David Burdea, fiul lui Ștefan Burdea, și Cătălin Rotundu, fost primar al comunei Dângeni în ultimii 8 ani, prin compania Burdea*Ro Fashion Production SRL.

Este de notorietate apropierea dintre familia Burdea și Cătălin Rotundu și Liviu Sorinel, celebrul prezentator de evenimente din Botoșani, acesta din urmă promovând brandul la fiecare eveniment important organizat în ultimii ani. 

”Da, Cătălin este omul meu la Botoșani, iar Liviu Sorinel este finul meu. Sunt oameni speciali!”, a completat Ștefan Burdea.

 

Noul atelier care va produce pentru brandul Burdea va avea 10 salariați în primă fază, fără cei din magazinele proprii din regiunea Moldovei.

În județul Botoșani mai este o fabrică de încălțăminte la Dorohoi, cu acționariat italian, care produce în special încălțăminte pentru sistemul medical, și un atelier de încălțăminte la comandă în municipiul Botoșani.