Prima pagină » VIDEO 8 milioane euro va costa finalizarea Teatrului ”Mihai Eminescu” și accent pe fonduri europene și investiții în următorii 4 ani. Interviu cu primarul Cosmin Andrei
Administrație Economic Știri locale

VIDEO 8 milioane euro va costa finalizarea Teatrului ”Mihai Eminescu” și accent pe fonduri europene și investiții în următorii 4 ani. Interviu cu primarul Cosmin Andrei



 


Interviu cu Cosmin Andrei, noul primar al municipiului Botoșani, despre investițiile care ar trebui să se deruleze în următorii patru ani.

 

Noul primar al municipiului Botoșani a anunțat că toate proiectele cu finanțare europeană aprobate vor fi finalizate și se caută noi oportunități de finanțare din fonduri europene. Pentru Teatrul Mihai Eminescu avem nevoie de 8 milioane euro pentru finalizare, în condițiile în care din fonduri europene avem la dispoziție doar 4,5 milioane euro.

Au început licitațiile la Proiectul de modernizare a transportului electric din municipiul Botoșani, cu tramvaie.

La Spitalul de îngrijiri paliative se vrea devansarea termenelor pentru racordarea la utilități.

Se caută soluții pentru mutarea chiriașilor din Centrul Istoric și susținerea agenților economici din acea zonă.

Fonduri europene sau posibil credit pentru asfaltarea străzilor de la periferie.

Studiu de fezabilitate pentru construirea unei pasarele pentru acces pietonal și cu bicicleta de la versantul Pacea la Cornișa.

Angajamentul noului primar al municipiului Botoșani este acela de a nu rata nicio oportunitate de accesare a finanțărilor europene în următorii 4 ani, atât la Primărie, cât și la Zona Metropolitană.