Prima pagină » Telekom Group Tehnology a început lucrări de 1,9 milioane euro pentru internet în bandă largă în 17 comune din Botoșani
Economic Știri locale

Telekom Group Tehnology a început lucrări de 1,9 milioane euro pentru internet în bandă largă în 17 comune din Botoșani




Pandemia de Coronavirus a făcut ca nevoia de internet de mare viteză să fie uriașă la nivelul fiecărei localități, iar unul dintre marii operatori naționali a început lucrări consistente de extindere a rețelei proprii. 

Asta ar putea crea oportunități, inclusiv de business, care până acum erau de neimaginat în satele din județul Botoșani, de la școala online, la consultații medicale video, comunicații de calitate și posibilitatea unor business-uri care să folosească vânzările on-line, accesul la informații, dar și la o administrație în care Internetul să reducă birocrația. 

Telekom este primul mare operator care vine în întâmpinarea nevoilor de internet de mare viteză din județul Botoșani. 




Consiliul Județean Botoșani a emis în luna octombrie 2020 autorizația solicitată de Telekom Group Tehnology SRL pentru obiectivul ”Creare infrastructură în bandă largă și acces la internet”, lucrările având o valoare de 9,3 milioane lei, echivalentul la 1,9 milioane euro. 

175 de kilometri de rețea îngropată și 247 de kilometri de rețea aeriană de internet în bandă largă vor fi construite în 17 comune din județul Botoșani cu 9,3 milioane lei. 

Lucrările vor viza comunele: Avrămeni, Adășeni, Blândești, Coțușca, Gorbănești, Hănești, Manoleasa, Dângeni, Mihălășeni, Dobârceni, Mileanca, Mitoc, Rădăiți – Prut, Ripiceni, Unțeni, Viișoara, Răchiți.