Prima pagină » Popescu, Vizitiu și Petrescu le cer lui Șoptică, Budăi, Pro România și USR să semneze pentru eliminarea pensiilor speciale și 300 de parlamentari
Politică

Popescu, Vizitiu și Petrescu le cer lui Șoptică, Budăi, Pro România și USR să semneze pentru eliminarea pensiilor speciale și 300 de parlamentari

Liderii PMP Botoșani le propun celor din PSD, PNL, Pro România și USR să semneze un pact politic la nivel local prin care toți să se angajeze ca după alegerile parlamentare să facă demersurile necesare pentru eliminarea pensiilor speciale și pentru reducerea numărului parlamentarilor la 300, așa cum au votat românii la referendumul din 2009. 

 

”L-am transmis prin adrese oficiale, noi l-am semnat deja. Este foarte simplu și profund constituțional și ar trebui ca toate partidele să semneze acest pact pentru a da un semnal foarte clar că noi trebuie să respectăm Constituția, trebuie să începem de undeva. 

Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale. 

PMP propune candidaților care deschid listele celorlalte formațiuni politice din județ la alegerile parlamentare un pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale în perspectiva ciclului legislativ 2020-2024. 

Ținând cont de faptul că la Referendumul din 2009, 83,81,%, dintre români s-au declarat de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 de persoane, având în vedere că 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300, luând în considerare faptul că toți politicienii le cer românilor să facă sacrificii pentru a trece prin criza pe care o traversăm și, zic eu, necazul este și mai mare, PMP cere clasei politice să dea un exemplu și să reformeze”, a declarat Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani. 

Pactul a fost semnat de Popescu, în calitate de președinte PMP și candidat la Camera Deputaților, dar și de Cezar Vizitiu, primul pe lista pentru Camera Deputaților din partea PMP Botoșani, și fostul ministru Cristian Petrescu, primul pe lista PMP pentru Senat.