Prima pagină » CNI acuză Primăria Botoșani că nu poate recepționa noul spital pentru că nu sunt finalizate branșamentele la utilități
Administrație Știri locale

CNI acuză Primăria Botoșani că nu poate recepționa noul spital pentru că nu sunt finalizate branșamentele la utilități



 


Compania Națională de Investiții (CNI) acuză Primăria Botoșani că nu a finalizat racordurile la utilități în cazul noului spital construit în municipiu în spatele Spitalului de Recuperare și, prin urmare, investiția nu poate fi recepționată. De asemenea, nu sunt făcute lucrările de sistematizare și nici corpul de legătură între vechiul și noul spital. 

Primăria Botoșani o comite din nou, iar cei care au de suferit sunt botoșănenii. 

Primul spital construit în Botoșani după Revoluție riscă să devină muzeu tocmai într-o perioadă în care este mai mare nevoie ca oricând de o nouă unitate spitalicească și asta pentru că Primăria municipiului nu a reușit în ultimii 4 ani să-l branșeze la utilități și nici nu a construit clădirea de legătură dintre vechiul Spital de Recuperare și noua clădire care va fi Secție de îngrijiri paliative. 

 

Într-o adresă trimisă de Compania Națională de Investiții se specifică faptul că lucrările de construire a noului spital de către asocierea dintre firmele Victor Construct și Aduro Impex au ajuns la 95%, respectiv 60% la dotări, iar termenul de finalizare este 20 decembrie 2020. 



 

 

 


La nivel local s-a discutat despre recepționarea noului spital pentru a putea fi folosit în războiul cu Coronavirus. 

Dar CNI ne anunță că nici măcar recepția nu poate fi făcută pentru că lipsesc utilitățile și clădirea de legătură între corpuri. 

 

”În vederea realizării recepției la terminarea lucrărilor sunt necesare lucrări ce privesc racordurile la utilități , curent electric, apă, canalizare, gaze naturale, lucrările aferente sistematizării verticale și construcția corpului de legătură între construcția existentă și construcția nou realizată, lucrări ce cad în sarcina UAT Botoșani. 

Aceste aspecte conduc la decalarea termenului propus și imposibilitatea punerii în funcțiune și probele finale ale dotărilor și echipamentelor aflate în dotarea investiției, nerealizarea corpului de legătură între clădirea nou construită și corpul existent împiedică realizarea finisajelor și interconectarea finală a instalațiilor, lipsa sistematizării verticale ce presupune condiționarea terminării lucrărilor exterioare(platforme, trotuare, rampe persoane cu dizabilități, etc.).

Precizăm că fără aceste lucrări nu se pot obține avizele de funcționare ISU și DSP… adresăm rugămintea către UAT Municipiul Botoșani să întreprindă demersurile necesare pentru a realiza lucrările care îi revin pentru a evita imposibilitatea finalizării lucrărilor precum și efectuarea recepției la terminarea lucrărilor”, se precizează în adresa CNI semnată de directorul general Manuela Irina Pătrășcoiu. 



 

 


Noul primar al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că doar racordul la rețeaua de energie electrică este în lucru, în rest fiind încă la fază de proiect tehnic. 

”Se lucrează la racordul pentru energie electrică, iar la apă, canalizare și gaz suntem la faza de proiect tehnic. Nu vreau să dau vina pe greaua moștenire, dar acesta este stadiul la care ne aflăm. Cât despre clădirea de legătură între corpul vechi și corpul nou, știu că nu se impune construirea, a spus primarul Cosmin Andrei

 

Și fostul primar Cătălin Flutur declara că nu trebuie construită clădirea de legătură între noul și vechiul spital pentru a asigura fluxul de aprovizionare cu alimente, dar ambii aleși sunt contraziși de conducerea CNI prin adresa transmisă oficial autorităților locale din Botoșani. Primăria Botoșani nu este la prima ”realizare” de acest fel. În municipiu mai este pe post de muzeu și o sală de atletism nouă pentru pregătirea elevilor de la Liceul cu Program Sportiv care nu a fost racordată la utilități de către Primărie, motiv pentru care elevii se antrenează alergând prin ploaie și frig.