Prima pagină » VIDEO Roxana Țurcanu critică închiderea restaurantelor: ”Vor scădea încasările furnizorilor noștri. Nu suntem doar noi afectați, ci toată lumea”
Economic Politică Știri locale

VIDEO Roxana Țurcanu critică închiderea restaurantelor: ”Vor scădea încasările furnizorilor noștri. Nu suntem doar noi afectați, ci toată lumea”

 





 

Candidatul la Senat din partea Pro România, Roxana Țurcanu, critică decizia autorităților locale de a închide activitatea restaurantelor care nu au activitate de livrare la domiciliu și restrângerea la jumătate a activității celor cu delivery.

Asta deși nu există date care să arate că restaurantele au fost focare de Covid-19.

 

”Nu pot să vă spun decât că în sufletul meu sunt foarte supărată pentru ce se întâmplă. Eu știu cât m-am chinuit să-mi protejez angajații, să-mi protejez copiii, copiii mei să se ducă la școală cu măști, cu dezinfectant, pentru ca la rândul lor să protejeze cadrele didactice care veneau și ele la fel, mască schimbată la două sau patru ore, cu dezinfectanți. Și totuși s-a ajuns unde s-a ajuns. Industria HoReCa a fost afectată din prima etapă a pandemiei, perioada martie-mai, am reușit cât de cât, majoritatea am reușit să ne revenim, iar acum, peste noapte, am fost pocniți din nou. Unora li se închis în totalitate activitatea, cei care aveau doar restaurant, iar cei care aveau și catering au rămas doar cu jumătate de activitate. Când rămâi doar la distribuție trebuie să luăm în calcul faptul că unii dintre clienți erau cadre didactice, automat scade și de aici. În altă oridine de idei, mulți dintre părinți stau acasă cu copii, alți clienți pe care îi pierdem”, a declarat Roxana Țurcanu.

 



 

 


Aceasta a precizat că blocarea activității restaurantelor din cauza creșterii numărului de cazuri de Coronavirus, fără vreo statistică din care să reiasă că restaurantele au avut vreo vină în această creștere a pozitivării, va propaga problemele economice și la furnizorii restaurantelor.

 

”Apoi, cei din HoReCa nu mai au acceași posibilitate de a se aproviziona, vor scădea și încasările furnizorilor noștri, de legume, carne, fructe, este un întreg lanț. Nu suntem doar noi afectați, ci toată lumea. Noi nu ne dorim să ne dea statul de pomană, dar vrem măsuri concrete. Am redeschis restaurantul, am distanțat mesele, am redus capacitatea la 50%, apoi la 30%, iar acum închidem. Noi am trimis acasă o parte din angajați, care au copii, rate, cheltuieli. 14 zile oamenii aceștia din ce trăiesc? Și-a pus cineva întrebarea? Totodată i-ai trimis acasă și copilul care învață online. Dar dacă omul nu are bani să plătească internetul, ce școală online face respectivul copil”, a completat Roxana Țurcanu.