Prima pagină » FOTO Primul traseu al cercetașilor ”Cutezătorii”: Mănăstirea Zosin – Mănăstirea Coșula – Pietrele Runcului 
Știri locale Visit Botoșani

FOTO Primul traseu al cercetașilor ”Cutezătorii”: Mănăstirea Zosin – Mănăstirea Coșula – Pietrele Runcului 




Județul Botoșani are peisaje superbe și locuri minunate în care se poate petrece timpul în aer liber, încercând să ne cunoaștem ”casa” în care locuim, dar aceste locuri, din păcate, sunt foarte puțin cunoscute de botoșăneni care preferă să meargă în Suceava, Iași sau Neamț pentru drumeții de o z. 

Asociația Arlechin a ajutat la formarea la Botoșani a Clubului ”Cutezătorii”, parte din Cercetașii Romîniei. 

Zeci de copii și părinți au fost conduși de instructori pe un traseu pe care autoritățile locale și județene ar trebui să-l includă într-o strategie de dezvoltare și promovare. 

Mănăstirea Zosin – Mănăstirea Coșula – Pietrele Runcului este primul traseu făcut în județ de cercetașii ”Cutezătorii”. 



 

 


Flavius Damean, fondatorul Arlechin, a declarat că traseul este de o frumusețe rară, care implică toată atenția copiilor, și care ar trebui să fie cunoscut de cât mai mulți botoșăneni. 

”Este extraordinar de frumos acest traseu, de la Mănăstirea Coșula prin pădure spre Masa Tâlharilor se ajunge la un platou foarte frumos unde cu siguranță noi vom mai ajunge și anul viitor aș vrea să fac o tabără acolo. Am avut instructori și un grup de 30 de copii cu care am petrecut o zi întreagă și toată lumea a fost impresionată de frumusețea traseului. Avem un județ foarte frumos, cu trasee și peisaje frumoase și trebuie să-l cunoaștem. Următoarea acțiune pe care o pregătim cu copiii este o zi la pescuit la acumularea de apă de la Bucecea, un loc superb”, a declarat Flavius Damean. 

Arlechin și ”Cutezătorii” au montat și indicatoare până la Pietrele Runcului.