Prima pagină » Prima femeie care va conduce județul în următorii 4 ani depune jurământul vineri 
Administrație Politică Știri locale

Prima femeie care va conduce județul în următorii 4 ani depune jurământul vineri 



 


senator Doina Federovici, presedintele PSD Botosani

Vineri, 23 octombrie, ora 12.30 este programată depunerea jurământului în funcția de președinte al Consiliului Județean de către Doina Federovici, prima femeie care va ocupa această funcție în istoria județului. 

Federovici a câștigat detașat alegerile locale din 27 septembrie pentru această funcție și urmează să fie învestită în funcție de către prefectul Dan Nechifor. 

Având în vedere că tot mâine vor depune jurământul și noii consilieri județeni aleși, ceremonia de învestire în funcție va avea loc la Casa Sindicatelor ”Nicolae Iorga”. 



 


Doina Federovici este căsătorită, are un copil, este președintele PSD Botoșani și în ultimii 4 ani a fost senator, la fel ca și în mandatul 2012-2016. 

Federovici este și primul candidat al PSD care câștigă alegerile uninominale pentru funcția de președinte al CJ Botoșani. Ea îl înlocuiește în funcție pe Costică Macaleți, tot de la PSD.

În istoria de după Revoluție a Consiliului Județean Botoșani, doar doi președinți în ultimii 30 de ani nu au fost de la PSD, Mihai Țâbuleac în mandatul 2008-2012 și Florin Țurcanu după alegerile din 2012, dar acesta nu și-a încheiat mandatul.